Δευτέρα 20/9/2021

«Ισορροπημένα» και «προστατευτικά» βλέπουν τα μέτρα στην Κυβέρνηση!

Ζει τον μύθο του ο Σκέρτσος

Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκονται στο Μαξίμου θεωρώντας ότι υπάρχει κάποιος νοήμων άνθρωπος που θεωρεί τα αλλοπρόσαλλα, τιμωρητικά και εξαναγκαστικά μέτρα που έχουν ληφθεί κατά όσων δεν έχουν εμβολιαστεί (και όχι μόνο), «ισορροπημένα» και «προστατευτικά».

Έτσι τα χαρακτήρισε τουλάχιστον ο Άκης Σκέρτσος, βάζοντας σε πλήρη λειτουργία της κυβερνητική προπαγάνδα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Είπε με θράσος ο Υπουργός Επικρατείας: «Τα μέτρα, τα οποία λαμβάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένα ως προς τον σεβασμό δικαιωμάτων και ελευθεριών και ταυτόχρονα προστατευτικά για τη δημόσια υγεία, για την υγεία των πολιτών. Να μη γέρνουν ούτε προς τη μία πλευρά ούτε προς την άλλη, να μην είναι ούτε υπέρμετρα αυστηρά, αλλά ούτε και πολύ χαλαρά».

Ο στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, είναι «να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών αλλά και την υγεία της οικονομίας και εν τέλει, εκείνον του εμβολιασμού κυρίως των ευάλωτων πολιτών. Δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία ή η υγεία της οικονομίας από τη νόσηση των παιδιών. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να εμβολιαστούν οι 600.000 συμπολίτες μας που είναι άνω των 60 ετών και παραμένουν ανεμβολίαστοι. Αυτοί κινδυνεύουν από την πανδημία, αυτοί νοσούν βαριά, αυτοί μπαίνουν στις ΜΕΘ και, δυστυχώς, ένα ποσοστό αυτών καταλήγει».

Βέβαια, εδώ υπάρχει η απόλυτη διαστρέβλωση. Αφού κατά τον κ. Σκέρτσο πρωταρχικός στόχος (και ορθώς) είναι να εμβολιαστούν οι 600.000 άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, γιατί όλα τα μέτρα και οι εξαναγκασμοί είναι στοχευμένα στις μικρότερες ηλικίες; Πως θα πειστούν οι άνω των 60 να εμβολιαστούν, όταν η κυβέρνηση στοχοποιεί τους εργαζόμενους;

Πως θα πειστούν αυτοί οι 600.000 να εμβολιαστούν (αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος) όταν δεν έχει γίνει ούτε μια ουσιαστική καμπάνια ενημέρωσης (που θα περιλαμβάνει τα πάντα μέσα, καλά και κακά χωρίς υπερβολές και υπεκφυγές) και συστηματικά υπάρχει ένας εκφοβισμός, μια τρομολαγνεία από τους επιστήμονες-τηλεοπτικούς μαϊντανούς και συνεχείς αντιφάσεις στα λεγόμενά τους και στα κυβερνητικά λεγόμενα;

Εμβολιασμός παιδιών

«Αυτήν τη στιγμή ένας στους πέντε ανηλίκους ηλικίας 12-17 ετών, 150.000 παιδιά δηλαδή, έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν. Είναι σημαντικό το ποσοστό αυτό», είπε ο Άκης Σκέρτσος.

Ζήτησε από τους εμβολιασμένους γονείς που έχουν αμφιβολίες να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, «να ακούσουν τα επιστημονικά επιχειρήματα, όχι από τα δικά μου χείλη, από τα χείλη των παιδιάτρων, των επιστημόνων, οι οποίοι θεωρούν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές».

Επικαλούμενος τη συνύπαρξη με τα παιδιά κάτω των 12 ετών, ο Υπουργός επανέλαβε: «Ο κανόνας της προστασίας της υγείας αλλά και της κοινωνικής συνύπαρξης είναι εμβόλιο, τεστ και μάσκα, μέχρι να τελειώσει η πανδημία, μέχρι να πετύχουμε υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού και ανοσίας. Απόλυτα ασφαλής χώρος δεν υπάρχει».

Και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά τους ανηλίκους, η απόφαση προφανώς ανήκει στους γονείς, τους κηδεμόνες που έχουν την ευθύνη των ανηλίκων και προφανώς συμμετέχει στην απόφαση και το παιδί ανάλογα με την ηλικία. Έχουμε γονείς που είναι εμβολιασμένοι αλλά σκέπτονται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Αυτό είναι σεβαστό, δεν μπορούμε να βάλουμε πολύ αυστηρούς, μονοκόμματους κανόνες σε γονείς, να διχάσουμε οικογένειες ως προς την επιλογή να πάνε σε ένα εστιατόριο και να θεωρούν ότι η πολιτεία τούς επιβάλλει να εμβολιάσουν και τα παιδιά αν αυτοί θεωρούν ότι δεν θέλουν να τα εμβολιάσουν».

Το ότι όλοι στην κυβέρνηση θεωρούν τις κωλοτούμπες κάτι φυσιολογικό ή συμπεριφέρονται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, είναι φοβερό… Όπως «φοβερή» είναι και η διαπίστωση του κ. Σκέρτσου ότι «η κυβέρνηση δεν λειτουργεί εν κενώ, αντιθέτως μελετούμε πολύ καλά τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος, η υπόλοιπη Ευρώπη, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές που είναι πολύ καλά σταθμισμένες»! Φαίνεται, πως δεν φαίνεται;

Όσο για το «στην υπόλοιπη Ευρώπη στην εστίαση ισχύει το ίδιο, και λίγο πιο χαλαρό, πρωτόκολλο. Στην Ελλάδα είμαστε λίγο πιο αυστηροί, διότι ο στόχος μας είναι να εμβολιαστούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία», τι να πει κανείς.

«Η πανδημία υπάρχει και αφορά τους ανεμβολίαστους»

Ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, όπως είπε, που είναι ότι τα 2/3 της κοινωνίας, «του πληθυσμού που δικαιούται να κάνει το εμβόλιο, άνω των 12 ετών, έχει επιλέξει να κάνει το εμβόλιο. Υπάρχει, βεβαίως και το 1/3 της κοινωνίας που το σκέπτεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του ή αρνείται να κάνει το εμβόλιο. Εμείς θέλουμε να πείσουμε αυτούς που το σκέπτονται ακόμη, ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Η πανδημία υπάρχει και αφορά τους ανεμβολίαστους. Η εκστρατεία πειθούς πρέπει να στοχεύει κυρίως στους ενήλικες και κυρίως στους ανθρώπους άνω των 60 ετών. Δεν κινδυνεύει η κοινωνία και η οικονομία από τα παιδιά που είναι ανεμβολίαστα».

Στην κυβέρνηση φαίνεται έχουν και λεξιλογικό πρόβλημα, αφού την τιμωρία και τον εξαναγκασμό τα… βαφτίζουν πειθώ.

«Να φτάσουμε στα επίπεδα της δυτικής Ευρώπης»

Ως… απολογισμό, ο Άκης Σκέρτσος είπε: «Είμαστε πολύ καλύτερα από την ανατολική Ευρώπη, είμαστε λίγο χειρότερα από τη δυτική Ευρώπη, είμαστε στο μεταίχμιο μεταξύ Δύσης και Ανατολής, όπως είθισται να συμβαίνει σε διάφορα πράγματα και στοχεύουμε να φτάσουμε στα επίπεδα της δυτικής Ευρώπης. Αυτός είναι ο στόχος και για αυτό εφαρμόζουμε λίγο πιο αυστηρά πρωτόκολλα από αυτά».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε μείνει λίγο πιο πίσω και πρέπει να ανεβάσουμε και άλλο τους εμβολιασμούς. Έχουμε 6,3 εκατ. πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, έχουμε περίπου 1-1,5 εκατ. πολίτες που έχουν νοσήσει, δεν ξέρουμε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Ο στόχος είναι να φθάσουμε έναν αριθμό κοντά στα 8-8,5 εκατ. που έχουν φυσική ή τεχνητή ανοσία».

«Έχουμε πει ότι η οικονομία δεν θα ξανακλείσει, τα 2/3 των πολιτών έχουν επιλέξει τον εμβολιασμό και είναι ασφαλείς, άρα η οικονομία δεν μπορεί να κλείνει για το 1/3. Πρέπει, όμως, να προστατέψουμε την υγεία και αυτού του 1/3. Και, επειδή το κράτος δεν έχει τους πόρους να πραγματοποιεί 1-1,5 εκατ. τεστ κάθε εβδομάδα, έχουμε πει ότι οι άνθρωποι αυτοί με δικό τους κόστος πρέπει να κάνουν ένα ως δυο τεστ», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

«Αυταρχισμός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων»

Ρεσιτάλ έδωσε ο Άκης Σκέρτσος και στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε καταστηματάρχη (σ.σ. μα γιατί, με τόσες προσλήψεις αστυνομικών είναι εφικτό…), υπάρχει το ζήτημα της ατομικής και κοινωνικής υπευθυνότητας. Η Ελλάδα δεν θα εφαρμόσει ένα αυταρχικό πρωτόκολλο υγείας σε εργαζομένους που θα οδηγήσει σε απολύσεις, είναι αυταρχικό να υποχρεωθεί ένας εργαζόμενος να είναι εμβολιασμένος».

Μας δουλεύουν κι από πάνω! Επί μήνες Υπουργοί της Κυβέρνησης με μπροστάρη τον Άδωνι Γεωργιάδη προέτρεπαν ουσιαστικά τους εργοδότες να απολύουν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ στους υγειονομικούς η αναστολή άνευ αποδοχών μπορεί να μην είναι τυπικά απόλυση, αλλά ουσιαστικά δεν απέχει και πολύ.

Είπε ακόμα ο κ. Σκέρτσος ότι η κυβέρνηση… παρακολουθεί πολύ στενά τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο και πρόσθεσε: «Είμαστε εναρμονισμένοι με τις ευρωπαϊκές πρακτικές και κανόνες δικαίου.  Υπάρχει μία πολύ λεπτή ισορροπία που πρέπει να τηρηθεί μεταξύ προστασίας των δικαιωμάτων, των ελευθεριών, των υποχρεώσεων, αλλά και της δημόσιας υγείας». Στα οποία η κυβέρνηση έχει αποτύχει παντελώς.

Τέλος, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε, με έμφαση: «Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διατηρήσει συνθήκες κοινωνικής ειρήνης και ηρεμίας για να μπορέσουμε να γευθούμε όλοι τους καρπούς της ανάπτυξης που έρχεται. Αν κάποιοι, από τα δεξιά ή τα αριστερά, θέλουν την κυβέρνηση να τη βλέπουν να μαλώνει με κοινωνικές ομάδες, αυτό δεν θα το δουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ