Το λένε φόρα παρτίδα πλέον: «Το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα»

«Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας», λέει ο Πλεύρης...

Must Read

Όποιος είχε ακόμα καμιά αμφιβολία για το κίνητρο του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει Υπουργό Υγείας τον Θάνο Πλεύρη, δύο προτάσεις του Υπουργού σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες και αμφιβολίες.

«Το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα. Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας», είπε χαρακτηριστικά. Πλήρης επιβεβαίωση λοιπόν των όσων γράφαμε προ δεκαημέρου, ότι  «ο νέος υπουργός έρχεται ως ‘πιστόλι’ για να εφαρμόσει στο ακέραιο τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του Μεγάρου Μαξίμου».

Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ακόμα ότι τα ΣΔΙΤ μέσα στα νοσοκομεία θα εξειδικευτούν. «Το κράτος μπορεί να θεωρεί ότι το συμφέρει καλύτερα να πληρώνει τον ιδιώτη  για εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία ενώ ο πολίτης δεν θα πληρώνει», ενώ επεσήμανε ότι τα ΣΔΙΤ θα αναπτυχθούν και στην πρωτοβάθμια Υγεία.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τροπολογία που αφορά το ΕΣΥ και κατατέθηκε στις αρχές του μήνα στη Βουλή, αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους ο Θανάσης Πλεύρης επιλέχθηκε για τη θέση του υπουργού Υγείας. Ο ίδιος μπορεί να έχει ελάχιστη σχέση με το αντικείμενο, είναι όμως πρόθυμος και έτοιμος να ανοίξει την πόρτα των δημόσιων νοσοκομείων στα ιδιωτικά συμφέροντα, να προχωρήσει τις συγχωνεύσεις και να φέρει τον εργασιακό μεσαίωνα στον χώρο των υγειονομικών.

Συγκεκριμένα, μετά την εφαρμογή των ρυθμίσεων Πλεύρη, εργολάβοι και ιδιώτες θα μπορούν να καλύπτουν τα κενά των ανεμβολίαστων υγειονομικών, «κατά παρέκκλιση των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην τροπολογία.

Τι άλλο είπε ο Υπουργός Υγείας στον ΣΚΑΙ; Ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως «η υποχρεωτικότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί, αλλά όλα είναι επάνω στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις», ενώ για τον εμβολιασμό των παιδιών τόνισε: «Έχει αποδειχτεί (σ.σ. που; ) ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά».

Τέλος, διευκρίνισε ότι οι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και οδοντιατρεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This