Ο Γεωργιάδης εξαγγέλλει νέα μέτρα στήριξης, αλλά πού είναι τα λεφτά!

Τι και αν έχουμε πανδημία και τα ταμεία είναι άδεια

Must Read

«Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης άνοιξε σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Τι και αν οι επιχειρήσεις έχουν «παραλύσει». Τι και αν τα ελληνικά νοικοκυριά «στενάζουν». Τι και αν έχουμε πανδημία και τα ταμεία είναι μείον, οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες καλά κρατούν…

«Μετά τα Χριστούγεννα η μείωση του πληθωρισμού»

Από τις γιορτές και μετά θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία όλου αυτού του φαινομένου, σημείωσε μιλώντας για τις πληθωριστικές πιέσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση, με αποτελεσματικά μέτρα, θα αντιμετωπίσει την εισαγόμενη κρίση του πληθωρισμού, ενώ παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «από τις γιορτές και μετά, θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία όλου αυτού του φαινομένου, καθόσον η παγκόσμια ζήτηση θα έχει πλέον εκπληρωθεί, η αγορά των Χριστουγέννων θα έχει τελειώσει και η οικονομία σιγά σιγά θα μπαίνει σε πιο ομαλούς ρυθμούς».

Συνέχισε λέγοντας ότι, αν οι προβλέψεις των διεθνών οίκων για τη μεγάλη αύξηση της ελληνικής οικονομίας και τη μεγάλη ανάπτυξη το 2021 επιβεβαιωθούν, τότε θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για επιπλέον μέτρα στήριξης.

«Τα οικονομικά μέτρα που έχουμε λάβει μέχρι τώρα έχουν εξαιρετικά θετικό αποτύπωμα και λέμε στους Έλληνες πολίτες ότι, όπως αντιμετωπίσαμε τις προηγούμενες κρίσεις που έτυχαν στο διάστημα της διακυβέρνησής μας, έτσι τώρα θα αντιμετωπίσουμε, με λογική, σύνεση, σωφροσύνη αλλά και με αποτελεσματικά μέτρα την κρίση του πληθωρισμού που έρχεται από το εξωτερικό», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν ότι ο μέσος πληθωρισμός τον Αύγουστο στην Ελλάδα ήταν 1,9% για να τονίσει ότι «αυτός είναι ο τέταρτος χαμηλότερος πληθωρισμός, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι «η Ελλάδα είναι μέσα στις τέσσερις χαμηλότερες σε πληθωρισμό χώρες στην ΕΕ» και «σύμφωνα με τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, το πιθανότερο είναι πως η Ελλάδα πηγαίνει στη 2η καλύτερη θέση στην ΕΕ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This