1026 νέους αστυνομικούς και 100 περιπολικά κάθε βράδυ, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στον ΣΚΑΪ φυσικά η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση...

Must Read

Την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την υπουργοποίησή του, από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ φυσικά, έκανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναγνώρισε την αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία κατά το 70% είναι στην Αττική, όπου υπάρχει μόλις το 30% των αστυνομικών δυνάμεων της χώρας. Έτσι προανήγγειλε ότι 1026 αστυνομικοί, που αποφοιτούν την Κυριακή, θα διατεθούν στο λεκανοπέδιο για να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες. Για τον ίδιο λόγο από 1η Νοεμβρίου 100 περιπολικά θα βγαίνουν τη νύχτα, από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τοποθετήθηκε και για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, αναφέροντας πως κανενός είδους βίας δεν είναι ανεχτό και μια οργανωμένη πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις αποτελεσματικά. Δήλωσε πως δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη ξανά ναζιστικών δολοφονικών σχηματισμών όπως η Χρυσή Αυγή.

«Η αστυνομία έδρασε με αποτελεσματικότητα και συντονισμένο σχέδιο που είχε ως στόχο να αποφευχθούν τα επεισόδια. Αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι μέσα στο σχολείο υπήρχαν κοκτέιλ μολοτοφ από ακροδεξιούς μαθητές» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ ανέφερε ότι σοκαρίστηκε όταν είδε να χαιρετούν ναζιστικά νέα παιδιά.

Για την κριτική της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για ανοχή στη δεξιά βία και ίσες αποστάσεις προκειμένου να μη χαθεί το ακροατήριο της Ακροδεξιάς, τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ συνέλαβε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και επί των ημερών της καταδικάστηκαν οι επικεφαλής της, χαρακτηρίζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης ανεδαφική.

Αναφορά έκανε και για τις δικογραφίες που αφορούν ιστοσελίδες και fake news που παρακινούν σε ανυπακοή κατά των μέτρων της πανδημίας. Όπως δήλωσε, αυτό που ερευνάται για 10 υποθέσεις αφορά περιπτώσεις που εξελίσσεται απάτη και ολοφάνερη διασπορά ψευδών ειδήσεων, από ακραίους συνωμοσιολόγους που κατηγορούν την κυβέρνηση και το κράτος για εσχάτη προδοσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This