Εθνικά απαράδεκτη στάση από Τσίπρα!

Πρωτοφανές! Ζήτησε από την κυβέρνηση να αξιώσει απο το Παρίσι ρηματική διακοίνωση

Must Read

Σε μια εθνικά απαράδεκτη και επονείδιστη στάση κατηφορίζει ραγδαία ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της ιστορικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας για τη ζωτικής εθνικής σημασίας ανανέωση των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού και την αμοιβαία συνδρομή σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής.

Το πολιτικό κέντρο του κόμματος, που συνεδρίασε χθες, άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα να εισηγείται την καταψήφιση της συμφωνίας σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί ο όρος που θέτει για την κατάργηση του άρθρου 18-i, το οποίο προβλέπει, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, τη συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ζώνη της Υποσαχάριας Αφρικής! Συναφώς, ο Α. Τσίπρας θέτει και θέμα για το άρθρο 2 της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι αφήνει ανοικτό το θέμα της υπεράσπισης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ από… τους Γάλλους!

«Ο κ. Μητσοτάκης, έπειτα από πολλές παλινωδίες που έχουν κοστίσει πολλά δισ. σε εξοπλιστικά που δεν αποτελούσαν προτεραιότητα και δεν είχαν ενταχθεί σε κανέναν προγραμματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων ή της Βουλής, φέρνει εν τέλει με μεγάλη καθυστέρηση μια αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, βιαστική και προχειρογραμμένη» είπε εισαγωγικά. Ισχυρίστηκε, δε, στη συνέχεια ότι η κυβέρνησή του «έβαλε τις βάσεις από το 2015 της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της άμυνας. Οπως επίσης, είναι γεγονός ότι ξεκινήσαμε τη διαπραγμάτευση το 2018 για τις φρεγάτες Belharra, βάσει των εισηγήσεων του ΓΕΝ».

Συμπέρανε, μάλιστα, αυθαίρετα στο τέλος ότι «εμείς θα φέρναμε πολύ νωρίτερα μια καλύτερη και κυρίως φθηνότερη αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία» και κάλεσε σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικού ραγιαδισμού την κυβέρνηση να αξιώσει «ρηματική διακοίνωση από πλευράς της Γαλλίας σε σχέση με την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε θαλάσσιες οικονομικές ζώνες που ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο, στον βαθμό που αυτά βιαίως παραβιαστούν από την Τουρκία»!

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη σύγκληση από κοινού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Δευτέρα, στις 17.00.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This