Ευάγγελος Βενιζέλος: Ανελέητο… σφυροκόπημα σε Μητσοτάκη για την πανδημία!

«Έχουμε εξοικειωθεί με το ότι πεθαίνουν σχεδόν 300 άνθρωποι την εβδομάδα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, απόλυτη αδιαφορία όλων...»

Must Read

Φαίνεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει «φάει πόρτα» από το Μαξίμου και το «σύστημα Μητσοτάκης Α.Ε.». Διαφορετικά, δεν εξηγείται το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ο πρώην… «ύπαρχος», καθ’ ομολογίαν του, της κυβέρνησης Σαμαρά δεν χάνει ευκαιρία να εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης σε κρίσιμα θέματα της τρέχουσας πολιτικής.

Είχε προηγηθεί το ζήτημα της επεισοδιακής επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «ανιστόρητη» τη δυσαρέσκεια από πλευράς κυβέρνησης για την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου, σημειώνοντας ότι «δείχνει πλήρη απουσία αίσθησης για το καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το θεσμικό πλαίσιο των σχέσεών του με την ελληνική δημοκρατία».

Ακολούθησε η μίζερη κριτική του στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, για την οποία αποφάνθηκε ως ουδέτερος δικαστής της Χάγης ότι «η υφαλοκρηπίδα, ακόμη και μετά την οριοθέτησή της, και η ΑΟΖ, ακόμη και μετά την ανακήρυξη και την οριοθέτησή της, δεν συνιστούν “επικράτεια” στην οποία ασκείται εθνική κυριαρχία, αλλά ζώνες στις οποίες ασκούνται ειδικά κυριαρχικά δικαιώματα».

Και ήρθε, εν κατακλείδι, χθες και νέα επίθεση, αυτή τη φορά για την πανδημία, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει (ράδιο Θεσσαλονίκη) αφ’ υψηλού με τη γνώριμη… ναπολεόντεια μεγαλοπρέπειά του: «Το πολιτικό σύστημα είναι στενότερο της κοινωνίας και θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι και στενότερο των προβλημάτων της χώρας. Διότι, για παράδειγμα, τώρα, τον Οκτώβριο του 2020, είχα κάνει μία έντονη δήλωση γιατί είχε μείνει απροστάτευτη και άνευ μέτρων περιοριστικών η Θεσσαλονίκη και γλίστρησε σε τραγικά ποσοστά κρουσμάτων πανδημίας. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, που ανακοινώνεται ότι η παρέλαση και ο εορτασμός θα γίνουν άνευ διακρίσεως για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Λοιπόν, δεν μπορεί να μην παίρνουμε κόστος για τίποτα, δεν μπορεί να είμαστε εμείς αυτή τη στιγμή με 17 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων και η Πορτογαλία με 2 νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Γερμανία με 4. Είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο. Δεν μπορεί στη φάση αυτή να έχουμε αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλαγή στην προεδρία του ΕΟΔΥ, ακύρωση της επιτροπής των ειδικών, των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων. Όλοι κάνουν σαν να μη βλέπουν το πρόβλημα, έχουμε εξοικειωθεί με το ότι πεθαίνουν σχεδόν 300 άνθρωποι την εβδομάδα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, απόλυτη αδιαφορία όλων».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρήκε και σύμμαχο στην τελευταία του επίθεση, τον από καιρό διαμαρτυρόμενο για όσα πράττει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει ότι έχει δίκιο σε όλα όσα δηλώνει ο Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This