Πέντε μέρες μετά αντέδρασε η Προεδρία για το θέμα με τους Εύζωνες και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου!

Επιστολή του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας στην «Εστία» - Η απάντηση του Μανώλη Κοττάκη

Must Read

Στις 30 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα «Εστία» είχε αποκαλύψει ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε εντολή στην Προεδρική Φρουρά να μην βροντούν τα τσαρούχια τους από τις 8μ.μ. ως τις 8π.μ. για να μην ταράσσεται ο ύπνος της.

Πέντε ημέρες μετά το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και όχι το γραφείο Τύπου της ΠτΔ, με επιστολή του στην εφημερίδα, τονίζει ότι «διαχρονικά ισχύει και ακολουθείται απαρέγκλιτο πρωτόκολλο». Ο διευθυντής της «Εστίας» Μανώλης Κοττάκης έδωσε τη δική του απάντηση στη σχετική επιστολή.

Η επιστολή του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Κύριε Διευθυντά,

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η ΕΣΤΙΑ είναι μια ιστορική εφημερίδα, οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια, διαψεύδοντας εξ ολοκλήρου όλα όσα αναφέρονται στο με ημερομηνία 30.9.2021 άρθρο: «Τα τσαρούχια των Ευζώνων ενοχλούν την κυρία Πρόεδρο».

Ειδικά σε ότι αφορά την Προεδρική Φρουρά και τον τρόπο τέλεσης της Ευζωνικής υπηρεσίας έμπροσθεν του Προεδρικού Μεγάρου, που δήθεν μεταβάλλεται ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, ο ισχυρισμός δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού  στο θέμα αυτό διαχρονικά ισχύει και ακολουθείται απαρέγκλιτο πρωτόκολλο. Ο τρόπος τέλεσης και ο χαρακτήρας αυτής, παραμένουν στο πέρασμα του χρόνου αμετάβλητοι, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και με απόλυτο σεβασμό στις παραδόσεις, στην ιστορία και στο ιερό τελετουργικό της Ευζωνικής υπηρεσίας.

Η δημοσίευση μίας τέτοιας ανυπόστατης πληροφορίας, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί επικοινωνία με το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσον αυτή είναι αληθής, μοναδικό αποτέλεσμα έχει να θιγεί ο ιστορικός θεσμός της Προεδρικής Φρουράς.

Ενόψει αυτών, παρακαλώ να επανορθώσετε, δημοσιεύοντας την επιστολή αυτή και ανακαλώντας το ανακριβές άρθρο, αποκαθιστώντας έτσι στους αναγνώστες σας την αλήθεια.

Με εκτίμηση,
Αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός ΠΝ
Διευθυντής Στρατιωτικού Γραφείου Προεδρίας της Δημοκρατίας

Απάντηση Μανώλη Κοττάκη, Διευθυντή εφημερίδας «Εστία»

Ευχαριστούμε θερμώς για την καλοσύνη σας να απαντήσετε στο δημοσίευμα μας. Η «Εστία» έχει αποδείξει εμπράκτως ότι τιμά την Προεδρική Φρουρά επανειλημμένως με κορυφαίο παράδειγμα  ότι αφιέρωσε το εξώφυλλο του τεύχους  12 της περιοδικής έκδοσης «Εστιάζω» σε αυτήν. Εξώφυλλο που συνοδευόταν από πολυσέλιδο αφιέρωμα το οποίο υπέγραφα ο ίδιος μετά από επίσκεψη μου στις εγκαταστάσεις της και συνομιλία με τους άνδρες  της Φρουράς μας . Τεύχος  αυτού του αφιερώματος αποστέλλεται αμέσως στο γραφείο σας προς ενημέρωση  δική σας και της Προέδρου της Δημοκρατίας. Το τελευταίο που επιθυμούμε λοιπόν είναι όταν αναφερόμαστε  στην Φρουρά είναι η προσβολή του κύρους της. Την αγαπάμε. Αυτή την αυτονόητη αρχή όμως πρέπει να την σεβόμαστε όλοι. 

Επί  της ευγενικής απαντήσεως μας κατόπιν όλων αυτών έχουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα: 

Το  πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εστίας» για τους Εύζωνες  δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου. Η Προεδρία απήντησε στην «Εστία» πέντε ολόκληρες μέρες μετά συνυπολογιζομένης και της ημέρας δημοσιεύσεως. Παραλάβαμε την  απαντητική επιστολή την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου. Τα γραφεία μας από την Προεδρία τα χωρίζει ένας δρόμος! Η Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου. Είμαι βέβαιος ότι για την καθυστέρηση αυτή δεν ευθύνεται το στρατιωτικό γραφείο  της Προεδρίας. Ευλόγως μπορούμε να υποθέσουμε τους λόγους της καθυστερήσεως. Και χαιρόμαστε για την αποκατάσταση της τάξεως και την εφαρμογή του απαρέγκλιτου πρωτοκόλλου.

Το δημοσίευμα δεν ασκούσε κριτική στην Φρουρά αλλά στην Πρόεδρο. Παραδόξως όμως απαντά η Φρουρά διά του Στρατιωτικού Γραφείου. Δεν είναι η πρώτη φορά. Και όταν προέκυψε το θέμα με την μη ανάκρουση του εθνικού ύμνου από πλήρες άγημα  Ευέλπιδων  απάντηση στο όνομα της Προέδρου εξέδωσε τότε το ΓΕΕΘΑ. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαθέτει  ιδιαίτερο γραφείο τύπου. Αναμένουμε  στο μέλλον απαντήσεις από την ίδια   μέσω αυτού, αν προκύψουν θέματα.

Θέλουμε πολύ να πιστέψουμε τις διαβεβαιώσεις σας για το αμετάβλητο πρωτόκολλο. Ειδικώς όταν αυτές προέρχονται από  έμπειρο αξιωματικό του ένδοξου πολεμικού ναυτικού.  Η προϊστορία των αντιδράσεων σε ανάλογες περιπτώσεις ως  εξέθεσα πιο πάνω όμως  μας κάνει  πολύ σκεπτικούς. Η καθυστέρηση πέντε ημερών για την αποστολή απάντησης για ένα τόσο σοβαρό θέμα  μας προβληματίζει. Ειδικώς όταν δεν διαψεύδεται  ρητώς σε κανένα σημείο της  ότι η Πρόεδρος εξέφρασε την γνωστή  επιθυμία.

Η «Εστία» είναι εδώ και 145 χρόνια στρατευμένη στην υπηρεσία της πατρίδας. Δεν είναι όμως στράτευμα. Δεν υποδεικνύει σε κανέναν τι να πράξει ούτε δέχεται υποδείξεις τι να πράξει και η ίδια. Γνωρίζει το χρέος της. Ειδικά όταν εμπράκτως έχει αποδείξει την αγάπη της και την αφοσίωση της στον θεσμό της Προεδρικής Φρουράς. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This