Οι ανατιμήσεις καταφτάνουν αλλά… ευτυχώς είναι παγκόσμιες!

Η κυβέρνηση μεταθέτει την ακρίβεια σε μία γενικότερη κατάσταση

Must Read

Ακρίβεια και ανατιμήσεις είναι προ των πυλών, όμως οι κυβερνώντες καθημερινά δηλώνουν ότι οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς αποτελεί ένα φαινόμενο που θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία και όχι μόνο την Ελλάδα!

Γεωργιάδης: «Θα πάρουμε μέτρα, αν χρειαστεί»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σύμφωνα με όσα δήλωσε θεωρεί λογικές τις ανατιμήσεις και το «ράλι» τιμών που έρχεται, καθώς είναι -όπως είπε- κάτι που θα έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλες χώρες. Αυτό όμως που δεν είπε ποτέ ο κ. Γεωργιάδης είναι, τι μισθούς έχουν οι άλλοι χώρες σε σχέση με την Ελλάδα, τι φόρους πληρώνουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, και τι παροχές έχουν συγκριτικά με την πατρίδα μας;

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η ελληνική αγορά λειτουργεί «ρολόι» και δε χρειάζεται πανικός, καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια, όπως παρατηρείται σε άλλες χώρες.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, «σύμφωνα με τη Eurostat και ο Σεπτέμβριος κατέταξε την Ελλάδα σε μια από τις τελευταίες σε πληθωρισμό χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην τρίτη από το τέλος. Έχουμε σε μέσο όρο πληθωρισμού και τον Σεπτέμβριο τα 2/3 του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά μας λειτουργεί σωστά και ακόμα η επιβάρυνση του καταναλωτή δεν είναι τόσο μεγάλη. Ο πληθωρισμός παραμένει αρνητικός» και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το διαθέσιμο εισόδημα του ελληνικού νοικοκυριού το 2021 έχει αυξηθεί.

Μάλιστα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα «φρενάρισμα» στις αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών και των αγαθών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This