Άντζελα Γκερέκου: Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε ο αποχαιρετισμός της στην Φώφη Γεννηματά (video)

«Τη θαύμαζα, γιατί ποτέ δεν ξέχασε, παρόλο που ήταν σε αυτόν τον σκληρό χώρο, να είναι σύζυγος και πάνω από όλα μητέρα»

Must Read

Εκφράζοντας τον βαθύτατο σεβασμό προς το πρόσωπο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για το ήθος και τα επιτεύγματά της στον πολιτικό χώρο, η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, αποχαιρέτησε την Φώφη Γεννηματά που άφησε την τελευταία της πνοή χθες, νικημένη από τον καρκίνο. 

«Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ σε κοινούς στόχους μαζί της αρκετά χρόνια και νιώθω την ανάγκη να πω έστω δυο λόγια για την γυναίκα Φώφη Γεννηματά» τόνισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

 «Η Φώφη Γεννηματά ήταν και είναι μια γυναίκα, γιατί πιστεύω ότι θα μείνει ζωντανή στη μνήμη μας, που τιμά τις γυναίκες. Δεν τη λύγισαν ποτέ οι δυσκολίες στον σκληρό χώρο της πολιτικής αλλά αντίθετα την πείσμωναν και της έδιναν δύναμη να προχωρήσει ακόμα πιο μπροστά. Κέρδισε επάξια θέσεις ευθύνης που λίγες γυναίκες κατακτούν σε αυτό το χώρο. Τη θαύμαζα, γιατί ποτέ δεν ξέχασε, παρόλο που ήταν σε αυτόν τον σκληρό χώρο, να είναι σύζυγος και πάνω από όλα μητέρα αλλά και πάρα πολύ ευαίσθητος άνθρωπος με μεγάλη ενσυναίσθηση και καλοσύνη για τους άλλους» επεσήμανε η κ. Γκερέκου.

Μάλιστα, τόνισε ότι η Φώφη Γεννηματά έγινε πρότυπο και σύμβολο για όλες τις γυναίκες που δίνουν την δική τους μάχη: «Θα έλεγα πως η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αυθεντική ήρεμη δύναμη. Είναι συγκλονιστικό το πως πάλεψε δεκαπέντε χρόνια με το προσωπικό της πρόβλημα υγείας, με απαράμιλλη αξιοπρέπεια και αξιοθαύμαστη δύναμη και σθένος. Αποτελεί ένα τόσο θετικό πρότυπο και σύμβολο για όλες και για όλους και κυρίως για τις γυναίκες» σημείωσε.

Η κα. Γκερέκου επικαλέστηκε τα λόγια της Φώφης Γεννηματά: «Tο θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μην ζεις συνέχεια κάτω από την αγωνία, τη σκιά και το φόβο. Αν ζεις με το φόβο, αυτή δεν είναι ζωή. Έχεις νικηθεί ήδη στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι» είπε και σχολίασε: «Αυτό νομίζω ότι είναι κάτι που θα μας ριγεί πάντοτε αλλά θα μας δίνει ταυτόχρονα και μια δύναμη εσωτερική, γιατί με αυτά τα λόγια, για κάθε άνθρωπο, για κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε δυσκολία, κυρίως με το θέμα του καρκίνου. Είναι μεγάλο μήνυμα ζωής».

Η Άντζελα Γκερέκου έκανε λόγο για μια μεγάλη απώλεια και ευχήθηκε δύναμη στον σύζυγο της Φώφης Γεννηματά, τον κ. Τσούνη αλλά και στα παιδιά τους: «Είναι συγκλονιστικό, είναι βαθιά η θλίψη με αυτήν την απώλεια. Αυτό που θέλω να πω αυτή τη στιγμή, να ευχηθώ στην ψυχή της ένα καλό ταξίδι προς το φως που είμαι σίγουρη πως θα το έχει αλλά και πολλή πολλή δύναμη προς τον σύζυγό της, που είναι ένας υπέροχος άνθρωπος αλλά και στα παιδιά της, τα οποία λάτρευε» κατέληξε η πρόεδρος του ΕΟΤ.

https://vimeo.com/639034471

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βασίλης Μπισμπίκης: Η κοινή φωτογραφία με τη Δέσποινα Βανδή μετά την περιπέτεια υγείας του

Σώος και αβλαβής φαίνεται να είναι ο Βασίλης Μπισμπίκης μετά την περιπέτεια υγείας που είχε η οποία τον οδήγησε...

More Articles Like This