«Βόμβα» Γεωργαντά για την «ημερομηνία λήξης» των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Στο τραπέζι η υποχρεωτική επόμενη δόση...

Must Read

Με μοναδικό «όπλο» στη φαρέτρα της τον εμβολιασμό, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική λύση στην καταπολέμηση της πανδημίας, τη στιγμή που το ΕΣΥ παραμένει ανοχύρωτο στο νέο κύμα του κορωνοϊού.

Με «σημαία» την ατομική ευθύνη, το κυβερνητικό επιτελείο εξακολουθεί να «κινείται» στα γνωστά μονοπάτια, ρίχνοντας όλο το βάρος στους ανεμβολίαστους και αδιαφορώντας για τις ελλιπείς τακτικές στην εκστρατεία του εμβολιασμού.

Και κάπου εδώ έφτασε η στιγμή όπου ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τα περιβόητα πιστοποιητικά εμβολιασμού τα οποία υποσχέθηκαν ελευθερία και επιστροφή στην κανονικότητα να έχουν τελικά «ημερομηνία λήξης». 

Ο κ. Γεωργαντάς αποκάλυψε ότι έχει πέσει στο τραπέζι της επιστημονικής κοινότητας το θέμα της συζήτησης για τον χρόνο για τον οποίο είναι καλυμμένος ο εμβολιασμένος έναντι της νόσου. Έτσι λοιπόν, δεν αποκλείεται σύντομα η τρίτη δόση η οποία συστήθηκε στους πολίτες ως «αναμνηστική» και «μη υποχρεωτική» τελικά να γίνει απαραίτητη προκειμένου να βρίσκεται σε ισχύ το πιστοποιητικό: «Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποστήριξε ότι παρατηρείται αύξηση της τάξεως του 50% τις τελευταίες ημέρες στα ραντεβού που κλείστηκαν για εμβολιασμό. Γεγονός φυσικά που συνδέεται με τα αυστηρά μέτρα και τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από σχεδόν όλες τις δραστηριότητες, αν δεν υποβάλλονται διαρκώς σε τεστ τα οποία πληρώνουν από την τσέπη τους: «Περίπου 15.000 πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα τη Δευτέρα και 20.000 χθες, δηλαδή 35.000 πολίτες σε δύο ημέρες έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση, όταν οι αντίστοιχοι αριθμοί την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 50% χαμηλότεροι» υποστήριξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This