Μάκης Βορίδης: «Δεν θα υπάρξει μια γενική υποχρεωτικότητα για εμβολιασμό εργαζομένων»

Σε κάποιους κλάδους είναι ανοιχτό «να πάμε αύριο και να πούμε ότι διευρύνεται η υποχρεωτικότητα»

Must Read

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης διευκρίνισε πως «δεν θα υπάρξει μια γενική υποχρεωτικότητα για τον εμβολιασμό σε όλους τους εργαζόμενους, διότι αυτό ως μέτρο θα είναι δυσανάλογο», ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι «σε κάποιους κλάδους» είναι ανοιχτό «να πάμε αύριο και να πούμε ότι διευρύνεται η υποχρεωτικότητα».

Είπε αναλυτικά: «Ο κ. Τσίπρας, το αίτημα του για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού πχ. στους ένστολους, το συνοδεύει από την αναστολή της σύμβασης εργασίας όποιου δεν εμβολιαστεί; Σωστά; Το Λέω γιατί αυτά πάνε μαζί. Κάτι τέτοιο έχει γίνει μόνο για τους υγειονομικούς και όσους είναι σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, όπως είναι οι ηλικιωμένοι. Αποκλείεται να υπάρξει και για άλλους; Δεν το σκεφτόμαστε; Υπάρχει μια εξέλιξη κλιμακούμενη. Παίρνουμε μέτρα, προφανώς περισσότερα από τα απαιτούμενα, αλλά υπάρχει μια αναλογικότητα. Θα μπορούσαμε να πάμε αύριο και να πούμε ότι διευρύνεται η υποχρεωτικότητα σε κάποιους κλάδους; Αυτό είναι κάτι που είναι ανοιχτό. Όμως, δεν θα υπάρξει μια γενική υποχρεωτικότητα για τον εμβολιασμό σε όλους τους εργαζόμενους, διότι αυτό ως μέτρο θα είναι δυσανάλογο».

Σε ότι αφορά την απόφαση για συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού, ο κ.Βορίδης υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πρακτικής: «Ο εξορθολογισμός σε πάρα πολλά πράγματα, μετά από χρόνια, είναι απαραίτητος. Λένε για συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων και για αντιδράσεις. Λέμε πχ. για έναν δάσκαλο που θα διδάσκει πέντε παιδιά. Είναι δυνατόν αυτό; Από την άλλη λέμε για τμήματα με 25 ή 29 παιδιά. Δεν θεωρώ ότι ο συγχρωτισμός επιβαρύνεται σημαντικά αν πούμε ότι από τα 25 παιδιά θα πάμε στα 27. Δεν είναι σαν να πάμε από τα 15 παιδιά στα 27».

Το σχόλιο που έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών για το θέμα της Εκκλησίας και την εξαίρεσή της από τους ελέγχους των πιστών για πιστοποιητικά και rapid test, ήταν ότι διακρίνει «την βούληση του Αρχιεπισκόπου να υπάρξει έλεγχος για την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This