Πνέει αέρας αισιοδοξίας στην κυβέρνηση: «Μετά την πανδημία έρχεται η… ανάπτυξη»!

Τι ανέφερε για σούπερ μάρκετ και εκκλησίες

Must Read

Τι και αν η πανδημία έχει ρημάξει όλους τους τομείς της οικονομίας. Τι και αν νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Ο Γιάννης Οικονόμου ισχυρίστηκε νωρίτερα, ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή, ότι «μετά την πανδημία θα συντελεστεί μία κοσμογονία ευημερίας και ανάπτυξης στη χώρα η οποία θα επιστρέψει στου πολίτες»…

«Με τη θεσμική υποδομή, με τις ψηφιακές βάσεις που έχουμε δημιουργήσει η χώρα αλλάζει επίπεδο και μετά την πανδημία θα συντελεστεί μία κοσμογονία ευημερίας και ανάπτυξης στη χώρα η οποία θα επιστρέψει στου πολίτες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στα επιδόματα που θα δώσει η κυβέρνηση λέγοντας ότι, «η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα και αποτελεσματικά την κοινωνία με τρεις νέες παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και μέσα από τις οποίες θα ωφεληθούν πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες και θα διατεθούν 338,5 εκατομμύρια ευρώ».

Συγκεκριμένα ανέφερε πως περίπου 100.000 υγειονομικοί που εργάζονται σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ θα λάβουν, μαζί με την μισθοδοσία Δεκεμβρίου, έκτακτη καταβολή μισού μισθού. Το μέσο ποσό που θα τους πιστωθεί υπολογίζεται στα 900 ευρώ. «Ήταν μια δέσμευση της κυβέρνησης είναι ηθικό χρέος και της κυβέρνησης και της κοινωνίας έναντι των υγειονομικών», τόνισε.

Στη συνέχεια είπε πως περίπου 800.000 συνταξιούχοι θα λάβουν τον Δεκέμβριο ενίσχυση ύψους 250 ευρώ, προσαυξημένη κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτημένο μέλος της οικογένειάς τους. Δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ, ενώ η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Τέλος αναφέρθηκε στο βοήθημα 250 ευρώ που θα λάβουν, επίσης τον Δεκέμβριο, περίπου 173.000 άτομα με αναπηρία. Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η έξαρση της πανδημίας συνεχίζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, συνδέεται με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και ασκεί πίεση στα συστήματα υγείας. Επανέλαβε πως καταγράφεται έξαρση και στη χώρα μας αλλά τόνισε πως «Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής lockdown όπως και δεν εξετάζεται επιβολή επιπλέον μέτρων στους εμβολιασμένους».

«Οι εκκλησίες είναι ένας ιδιαίτερος χώρος, μην ψάχνουμε να βρούμε ποιος θα κάνει κυρώσεις»

«Γίνεται μεγάλος αγώνας στο σύστημα υγείας, στην ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και στον έλεγχο σε όλους τους χώρους προκειμένου η οικονομία να μείνει ανοιχτή» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως κινητές μονάδες συνεχίζουν τις εξορμήσεις σε περιοχές με χαμηλή κάλυψη, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός πως έχουμε 500.000 νέα ραντεβού με πρώτη δόση ενώ εξαιρετικά καλά πάνε και τα ραντεβού της τρίτης δόσης.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως γίνεται μεγάλος αγώνας στο σύστημα υγείας, στην ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και στον έλεγχο σε όλους τους χώρους προκειμένου η οικονομία να μείνει ανοιχτή.

Με βάση τα μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της με τον τρόπο που θα κρίνει ότι είναι αποτελεσματικός και η πολιτεία θα κάνει τη δουλειά της.

Τι είπε για τα σούπερ μάρκετ

Για τα σούπερ μάρκετ τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως ισχύουν συγκεκριμένα μέτρα, αν κριθεί από την επιτροπή ή αν θεωρηθεί σκόπιμο να γίνει οτιδήποτε διαφορετικό θα το πληροφορηθείτε έγκαιρα. «Μετά από κάθε μέτρο, να ζητούμε το επόμενο δεν είναι ό,τι πιο χρήσιμο»,είπε επιπροσθέτως.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως «η Ιερά Σύνοδος έκανε έκκληση στους πιστούς να προσέρχονται με rapid test. Και η πολιτεία θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Μην ψάχνουμε να βρούμε ποιος θα βάλει την κύρωση. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι ένας ιδιαίτερος χώρος».

Διαβάστε ακόμα:

Κοροϊδία και πάλι από Οικονόμου: Άλλο εστίαση και άλλο εκκλησία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This