Μητσοτάκης: «Να επανενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το θέλει ο βρετανικός λαός»

Must Read

Με αναρτήσεις και όχι με ουσιαστικές πρωτοβουλίες και κινήσεις, προσπαθεί ο πρωθυπουργός να… αναστρέψει το κλίμα και να «πείσει» ώστε να επιστρέψουν τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα! Συγκεκριμένα, ανάρτηση ανφορικά με την αποδοχή από τη βρετανική κοινή γνώμη του αιτήματος της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αυτή παραθέτεται απόσπασμα από δημοσκόπηση του YouGov στην οποία το 59% απαντά ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα. Μόλις ένα 18% απαντά ότι ανήκουν στη Βρετανία και ένα 22% απαντά ότι δεν γνωρίζει.

«Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου είναι ισχυρή. Ας την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το σωστό και να επανενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα. Μια κίνηση που υποστηρίζεται από τον βρετανικό λαό», γράφει ο πρωθυπουργός με αφορμή τα στοιχεία της παραπάνω δημοσκόπησης.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έθεσε στο τετ α τετ με τον κ. Τζόνσον πριν από λίγες ημέρες το αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ώστε το μνημείο να αποκατασταθεί στην ολότητά του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Διαβάστε ακόμα:

Η γκάφα του Κυριάκου για τα γλυπτά… και η αφωνία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This