Βαρθολομαίος προς Τσίπρα: «Μιλήσατε πάρα πολύ ωραία. Ούτε θεολόγος να ήσασταν»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ειρωνεύτηκε... μειλίχια τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Η χθεσινή συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εκτυλίχθηκε σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα φαναριώτικης ευγένειας και… συριζαίικης ευλυγισίας!

Περίσσεψαν η αβρότητα και οι αμοιβαίες φιλοφρονήσεις και, χωρίς να ειπωθεί τίποτα δραματικά σπουδαίο, τέθηκαν ακροθιγώς κάποια ζητήματα με τρόπο που να μην προκαλεί εθνικά σκιρτήματα και ενδεχομένως διπλωματικές παρενέργειες…

Με το «καλημέρα» ο Αλ. Τσίπρας έστειλε την μπάλα στην περιβαλλοντική κρίση, αναφερθείς στις έγκαιρες πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη προ τριάκοντα ετών, αλλά και στο Μεταναστευτικό, όπως πρόσφατα το 2016 στην προσφυγική κρίση στη Λέσβο. Ευκαιριακώς, σαν να φοβόταν να το ξεστομίσει, έθεσε και το ζήτημα της «επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης» (σ.σ.: τη λέξη «Θεολογική» είχε κάποια δυσκολία, ως φαίνεται, να την εκστομίσει). Εκθείασε δε στο τέλος «το μήνυμα να αντιμετωπιστεί ο ανορθολογισμός και να υπερασπιστούμε την επιστήμη και τη ζωή. Το μήνυμα για τον εμβολιασμό».

Δεν έκρυψε την ενόχλησή του

Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που για όσους διαβάζουν την ιερή δυσφορία κάτω από τις γραμμές δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη «χαλαρή» στάση Τσίπρα στο μείζον ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, τον εξέθεσε βαρύτατα σημειώνοντας μειλίχια: «Ενθυμούμεθα τις επισκέψεις σας εκεί και όλως ιδιαιτέρως την επίσκεψή σας στη Χάλκη που την αναφέρατε και την πολύ σπουδαία ομιλία που κάνατε από στήθους. Ξέραμε ότι είχατε έτοιμη γραπτή ομιλία, όμως αισθανθήκατε ευφορία, θα έλεγα, και μιλήσατε πάρα πολύ ωραία. Μας έκανε εντύπωση, ούτε θεολόγος να ήσασταν. Ευχαριστούμε και μακάρι να σας ξαναδούμε. Να περάσει ο άμεσος κίνδυνος της πανδημίας, να σας δούμε και πάλι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This