Αποκάλυψη-βόμβα Παναγιωτόπουλου: Υπό εξέταση η αποστολή επίλεκτων στρατιωτών στο Σαχέλ!

Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν απορρέει από τη ελληνογαλλική συμφωνία που υπεγράφη, αλλά από την ευρύτερη συμμαχική σχέση που έχουν Αθήνα και Παρίσι

Must Read

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να σταλεί δύναμη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην εμπόλεμη ζώνη του Σαχέλ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr και στο Meeting Point με την Όλγα Τρέμη, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα, αποκάλυψε ότι υπάρχει αίτημα από τη γαλλική πλευρά, το οποίο εξετάζεται: «Ήδη η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή ομάδας μάχιμων στρατιωτικών στη ζώνη του Σαχέλ. Δεν πρόκειται για στρατιωτικούς συμβούλους, τέτοιους έχουμε ήδη στην περιοχή, πρόκειται για μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μάχιμα».

Η αποκάλυψη του κ. Παναγιωτόπουλου έγινε μετά την ερώτηση της κυρίας Τρέμη για τα οφέλη της Ελλάδας από την ελληνογαλλική συμφωνία, η οποία, εκτός της αγοράς των κορυφαίων γαλλικών φρεγατών Belharra, περιλαμβάνει αμυντική συνδρομή σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsbomb.gr, ξεκαθάρισε ότι «σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να επιτεθεί και ζητήσουμε βοήθεια από τη Γαλλία, στη βάση της στρατιωτικής συμφωνίας που έχουμε υπογράψει, τότε οι γαλλικές δυνάμεις θα είναι εκεί οφείλουν να είναι εκεί».

Αποστολή επίλεκτων ανδρών

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε, επίσης, πως η αποστολή επίλεκτων ανδρών στο Σαχέλ δεν απορρέει από τη ελληνογαλλική συμφωνία που υπεγράφη, αλλά από την ευρύτερη συμμαχική σχέση που έχουν Αθήνα και Παρίσι. Όπως είπε χαρακτηριστικά στην Ολγα Τρέμη, «είμαστε εμείς για αυτούς και αυτοί για εμάς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This