Ντόρα Μπακογιάννη: «Είναι έτοιμη η κοινωνία να δεχθεί τον πολιτικό γάμο στους ομοφυλόφιλους;»

Η βουλευτής της ΝΔ μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο, την απώλεια του συζύγου της και το ιστορικό σπίτι στη Γλυφάδα που πωλήθηκε

Must Read

Για τη μάχη που δίνει κόντρα στον καρκίνο, την πολιτική της σταδιοδρομία, τη ζωή χωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη σε μια συνέντευξη για την προσωπική της ζωή.

Η ίδια χαρακτήρισε ως «κατραπακιά» την διάγνωσή της με πολλαπλό μυέλωμα, ωστόσο όπως ανέφερε κάνει τη θεραπεία της και όλα δείχνουν να κυλούν ομαλά: «Αυτή η χρονιά μου έφερε μια κατραπακιά. Είναι μια αρρώστια η οποία παλεύεται επιτυχώς. Είμαι καλά, κάνω τις θεραπείες μου, πιο πολύ με ταλαιπωρεί το πόδι μου που δεν έχει καμία σχέση με την αρρώστια μου. Το διαχειρίζομαι καλά γενικά. Είμαι πολύ ευγνώμων διότι εκτός από τα παιδιά μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου οι οποίοι είναι το καλύτερο δώρο, μου έστειλε ευχές και ένας ολόκληρος κόσμος και νομίζω η καλή ευχή πάντα πιάνει», δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα.

https://vimeo.com/658920609

Όπως σημείωσε μάλιστα, η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να είναι πλέον ταμπού: «Το μήνυμα ότι παιδιά πάμε καλά μου το δίνουν εκείνοι και τους το δίνω και εγώ και ταυτόχρονα η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν καρκίνο και τον καταπολεμούν με μεγάλη επιτυχία. Η επιστήμη σήμερα έχει κάνει άλματα. Όταν το είπα, ήρθαν κι άλλοι βουλευτές και μου είπαν πως το πέρασαν και εκείνοι. Πραγματικά, δεν το ήξερα. Υπάρχει μια αντίληψη στην κοινωνία που λέει ότι δεν πρέπει να μιλάς για αυτά, ειδικά αν είσαι πολιτικός θα σε θεωρήσουν τελειωμένο» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Η ζωή χωρίς τον Παύλο

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, μετά από την οποία κλήθηκε να σταθεί στα πόδια της για τα δύο της παιδιά: «Δεν μου χαρίστηκαν πολλά πράγματα. Η μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου ήρθε μετά τη δολοφονία του Παύλου. Εκεί πλέον είσαι υποχρεωμένος ή να σταθείς ή να εξαφανιστείς. Και εγώ είχα δυο μικρά παιδιά και στάθηκα. Πάρα πολλές φορές σπας, λυγίζεις… Έπρεπε να εξελιχθώ και να κερδίσω το σεβασμό. Ήμουν η κόρη του Μητσοτάκη. Ήμουν η γυναίκα του Μπακογιάννη. Στα πρώτα χρόνια της πολιτικής μου καριέρας έχω ακούσει απίστευτα πράγματα. Ασχολιόντουσαν ακόμα και με το τι φοράω».

https://vimeo.com/658920820

Η βουλευτής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πώληση του σπιτιού της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα: «Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση να πουλήσουμε το σπίτι στη Γλυφάδα. Για μένα ήταν εξαιρετικά στενάχωρο. Δεν γινόταν αλλιώς. Το σπίτι ήταν εξ αδιαιρέτου. Κανένας από τα τέσσερα αδέρφια δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει το μερίδιο από τους υπόλοιπους» υποστήριξε.

https://vimeo.com/658920970

Υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Επιπλέον, η κα. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι στηρίζει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο όπως τόνισε η κοινωνία μάλλον δεν είναι έτοιμη ακόμα: «Δεν παίζεις ποτέ με τα δικαιώματα των ανθρώπων. Άκουσα κι εγώ την ομιλία του κ. Καπουτζίδη. Είναι έτοιμη η κοινωνία να δεχθεί τον πολιτικό γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια; Εγώ θα το δεχόμουν. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Θα το ψήφιζα. Ξεκάθαρα. Αλλά νομίζω πως είμαι μια πολύ μικρή μειοψηφία στην κοινωνία γενικότερα. Η λέξη γάμος είναι το πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά την αναδοχή, έχω πάει σε ιδρύματα με εκατοντάδες κακοποιημένα παιδιά από τους γονείς τους. Δεν υπάρχει φοβερότερο πράγμα. Αν η πολιτεία σε έχει κρίνει ικανό να μεγαλώσεις ένα παιδί, θα είναι χίλιες φορές καλύτερο για το παιδί όταν παίρνει αγάπη, από οτιδήποτε άλλο μπορεί να μπει σε αυτή την εξίσωση. Υπάρχει σε όλη την Ευρώπη η συζήτηση, αυτή. Θα έρθει και σ’ εμάς» υποστήριξε.

https://vimeo.com/658921068

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This