Παράταση για δωρεάν φάρμακα σε όσους έχασαν το ΕΚΑΣ

Τελευταία στιγμή η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Must Read

Γλίτωσε την κατακραυγή, που δεν απέφυγε πέρυσι, η κυβέρνηση, καθώς κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κατέθεσε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Προβλέπει την παράταση για άλλον έναν χρόνο της δωρεάν παροχής φαρμάκων για όσους έπαιρναν το ΕΚΑΣ. Το βοήθημα δόθηκε για τελευταία φορά το 2019 σε περίπου 600 χαμηλοσυνταξιούχους που παίρνουν συντάξεις έως 480 ευρώ και, ως αντισταθμιστικό μέτρο, προβλέφθηκε η μηδενική συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη.

Πέρυσι, τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Υγείας «έπαιζαν την κολοκυθιά», με αποτέλεσμα να κλείσει η Βουλή για τις γιορτές και να μη θεσπιστεί η παράταση του μέτρου, ενώ είχαν απορρίψει σχετική τροπολογία της αντιπολίτευσης. Μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε, παρενέβη ο πρωθυπουργός για να ανακοινώσει προκλητικά ότι δίνει ο ίδιος προσωπικά λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργήσει η κυβέρνησή του.

Ευτυχώς, φέτος δεν επαναλήφθηκαν τα περσινά σκηνικά: Ναι μεν η κυβέρνηση απέρριψε τη σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε δε την ακριβώς ίδια, που προβλέπει την παράταση του μέτρου για άλλον ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This