Κούραση και θυμός, αλλά γιατί; Θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου;              

Στον κόσμο του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...

Must Read

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για μια ακόμη φορά υποστήριξε πως έχουν γίνει όλα καλά από την Κυβέρνηση, πως υπάρχει σχέδιο και πλάνο και πως «κατανοεί» την κούραση και τον θυμό του κόσμου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ότι τα δύο τελευταία έχουν προκληθεί από τη συνεχόμενη κοροϊδία των κυβερνώντων.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ.Οικονόμου: «Είναι απολύτως κατανοητή η κούραση για την πανδημία, που κρατάει δύο χρόνια, που έχει δημιουργήσει έναν θυμό σε πολίτες, για διαφορετικά πράγματα. Άλλος θυμώνει γιατί δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους, άλλος γιατί λαμβάνονται μέτρα για την εστίαση, άλλος γιατί έχει κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου και πάλι δεν είναι “ελεύθερος”. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν υπάρχει απόφαση να πάρεις που να είναι ευχάριστη μετά από δύο χρόνια».

Η αλήθεια που ο κ.Οικονόμου κάνει πως δεν υπάρχει, είναι πως δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική απόφαση ενίσχυσης του ΕΣΥ, της εμπροσθοφυλακής δηλαδή σε μια υγειονομική κρίση, αλλά ούτε έχει δοθεί και λύση στη σαρδελοποίηση στα ΜΜΜ και στους μεγάλους χώρους εργασίας.

Αυτά κουράζουν και θυμώνουν τον κόσμο. Τα άλλα που είπε είναι τεχνητές εντάσεις που δημιούργησε η επικοινωνιακή λαίλαπα της Κυβέρνησης με τη βοήθεια των λιστών Πέτσα.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Σε ότι αφορά τα σχολεία και τη συζήτηση γύρω από το άνοιγμά τους ή όχι στις 10 Ιανουαρίου, ο κ.Οικονόμου αφού αποθέωσε τη «στρατηγική» της Κυβέρνησης, είπε πως αν χρειαστεί θα γίνουν αλλαγές στα πρωτόκολλα και πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να ανοίξουν στην ώρα τους.

«Παρακολουθούμε καθημερινά τα δεδομένα της διασποράς της μετάλλαξης και εμείς και οι ειδικοί επιστήμονες. Θα αξιοποιήσουμε ότι εργαλείο έχουμε στα χέρια μας, πολύ αυστηρά τεστ για να είμαστε σίγουροι κατά την επιστροφή στα σχολεία. Τα πρωτόκολλα που είχαμε στα σχολεία δούλεψαν και καταφέραμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά από τον Σεπτέμβριο μέχρι τα Χριστούγεννα. Κανείς δεν το περίμενε αυτό στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Έκλεισαν μόνο 200 τμήματα από 80.000 τμήματα σε όλη την χώρα. Αν χρειαστεί θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα. Όλοι θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Το μήνυμα προς τους πολίτες είναι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 10 Ιανουαρίου».

Έκανε και μια αναφορά στα self test: «Από τον Απρίλιο έχουν διατεθεί δωρεάν 83.00.000 self test σε περισσότερα από 7.000.000 πολίτες. Δεν λέω ότι είναι αξιόπιστα 100%, αλλά έχουν εντοπίσει πολλά περιστατικά, κυρίως στα σχολεία όπου εντοπίστηκαν κρούσματα σε παιδιά, που έκαναν μετά μοριακό τεστ. Μας έχει βοηθήσει αυτό να εντοπίσουμε πάρα πολλά κρούσματα».

Πάντως, σύμφωνα με την «Καθημερινή», υπάρχει ένα σενάριο το οποίο αναφέρει πως καθηγητές και μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με rapid και όχι με self test.

Θα αλλάξει ακόμα και το περιβόητο πρωτόκολλο και αντί να κλείνει τμήμα όταν θα έχει νοσήσει το 50%+1 των μαθητών του, το ποσοστό αυτό θα μειωθεί στο 30%.

Τα έκτακτα μέτρα που δεν ήταν τόσο έκτακτα, αλλά έγιναν έκτακτα…

Για το αλαλούμ με αυτά τα περιβόητα έκτακτα μέτρα που θα ίσχυαν από τις 3 Ιανουαρίου, αλλά τελικά ισχύουν από σήμερα, ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε:

«Όταν τα δεδομένα αλλάζουν με τόσο δυναμικό τρόπο, οφείλεις τάχιστα να αλλάζεις την στρατηγική σου. Δεν αλλάζει ότι κάναμε μέχρι τώρα, είχαμε την στρατηγική των αυστηρών μέτρων σε συνδυασμό με την λειτουργία των καταστημάτων τα Χριστούγεννα, ευελπιστώντας να ισχύσει το ίδιο και την Πρωτοχρονιά. Καθώς είμαστε λίγο πίσω από όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες, “σώσαμε” τα Χριστούγεννα κι ελπίζαμε ότι θα “σωθεί” και η Πρωτοχρονιά, όμως η δυναμική της πανδημίας έφερε νωρίτερα τα μέτρα που ούτως ή άλλως θα λαμβάνονταν σε λίγες ημέρες. Είναι μια λεπτή ισορροπία».

Από το βλέποντας ως το κάνοντας, μια παλινωδία δρόμος…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This