Μετέωρα και «βουβά» τα πολιτικά βήματα του Νίκου Ανδρουλάκη

Must Read

Υποκύπτοντας στην ξεθωριασμένη σύμβαση ενός παλιομοδίτικου πολιτικού καθωσπρεπισμού, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανάρτησε ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο διαδίκτυο κάτι φωτογραφίες που έδειχναν ότι στο δικό του πιάτο είχε τύχει το φλουρί της βασιλόπιτας… Στην πολιτική, βεβαίως, αυτές οι γραφικότητες, που τονίζουν μονάχα τον οπαδικό φανατισμό, έχουν μικρή σημασία. Διότι, στην πραγματικότητα, το κανονικό -πολιτικό- «ποδαρικό» του νέου προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. στο 2022 δεν σκόρπισε ενθουσιασμό και μάλλον αμηχανία προκάλεσε.

Την ώρα που οι πολίτες «γδέρνονται» οικονομικά από τα ιδιωτικά συμφέροντα Υγείας εξαιτίας των χαριστικών επιλογών Μητσοτάκη – Γεωργιάδη, ο Ν. Ανδρουλάκης, που ομνύει στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, αποφεύγει να αρθρώσει έστω μία λέξη για την ανάγκη δωρεάν συνταγογράφησης των διαγνωστικών εξετάσεων. Αντίθετα, μάλιστα, στηρίζοντας επί της ουσίας την ωμή εμπορευματοποίηση της ανθρώπινης αγωνίας, ζητά να κοστολογούνται προς 7 ευρώ τα rapid tests και προς μόλις… 40 ευρώ τα μοριακά, όταν οι καθημαγμένοι πολίτες δεν ξέρουν από πού να προφυλαχθούν από την αιματηρή ακρίβεια!

Θυμίζουμε ότι ο (πολιτικά) ανίκανος Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τη γενική κατακραυγή, έθεσε ως ανώτατο όριο για τους μοριακούς ελέγχους τα 47 ευρώ από 60 ευρώ, επιβεβαιώνοντας ότι το πάρτι της αισχροκέρδειας στήθηκε με τις πλάτες του Μαξίμου. Το γεγονός ότι και με τα 47 ευρώ ουδείς ιδιώτης διαμαρτυρήθηκε μαρτυρά πόσα ακόμα περιθώρια αισχροκέρδειας υπάρχουν, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη το τεστ συνταγογραφείται δωρεάν.

«Η πρόταση του ΚΙΝ.ΑΛ. είναι ακατανόητη» σχολιάζει ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, για να «απαντήσει» με αξιοσημείωτη πολιτική ελαφρότητα και αναισθησία ο στενός συνεργάτης του Ν. Ανδρουλάκη και αντιπρόεδρος στη Βουλή Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ότι το δωρεάν δεν υπάρχει – έτσι κι αλλιώς «θα τα πληρώσει ο Ελληνας φορολογούμενος μέσω των ασφαλιστικών ταμείων»!

Την ίδια ώρα, ο νέος πρόεδρος, που εμφανίζει αξιοσημείωτη δυστοκία στη συγκρότηση του νέου επιτελείου, δέχεται αμφίπλευρες πιέσεις από τα κόμματα του ασταθούς διπολισμού, τα οποία του υποδεικνύουν ότι η κάθοδος στον εγχώριο πολιτικό στίβο δεν είναι ανέμελη εκδρομή. Το Μαξίμου ήδη του διαμηνύει ότι θέλει να τον εντάξει στις στρατηγικές εφεδρείες και, από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ του ζητά να πάρει θέσει στο αίτημα για εκλογές. «Δεν ζητάμε εκλογές με 100 νεκρούς τη μέρα» απάντησε αντ’ αυτού ο Μιχάλης Κατρίνης, ενώ η πολιτικά ατάλαντη Νάντια Γιαννακοπούλου, πρώην νευρικό πουλέν του Ανδρέα Λοβέρδου, έσπευσε να προεξοφλήσει -στον βαθμό που αυτό έχει κάποια σημασία…- ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές…

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This