Πανεπιστημιακή αστυνομία: «Η συνταγή για κάθε νόσο!» επιμένει ο Θεοδωρικάκος

Εκπαιδεύονται 400 νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί

Must Read

Αδιανόητη θεωρεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη την ύπαρξη των Πανεπιστημίων χωρίς την πανεπιστημιακή αστυνομία! Αυτό δήλωσε νωρίτερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος, και όσοι τον παρακολούθησαν εύλογα διερωτήθηκαν αν αυτή η δήλωση χαρακτηρίζεται από δημοκρατικές διαθέσεις… Διότι η βία πρέπει να παταχθεί, οπουδήποτε. Αλλά το θέμα είναι με ποιον τρόπο, καθώς η βία φέρνει βία. «Οι παράγκες βίας τελείωσαν. Ξεκινά η εκπαίδευση πανεπιστημιακής αστυνομίας» είπε με νόημα ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει κανονικότητα στο Πανεπιστήμιο, και ότι αυτή η κανονικότητα μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσω της αστυνομίας. «Η αστυνομία θα παρεμβαίνει και όσοι παρανομούν θα τους οδηγεί στη δικαιοσύνη. Πρωτοφανής αθλιότητα ο ξυλοδαρμός καθηγητή» τόνισε ο υπουργός.

Εκπαιδεύονται 400 νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί

Ο ίδιος τόνισε πως από την προσεχή Δευτέρα ξεκινά η εκπαίδευση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημίων στην Κομοτηνή, ενώ εξήγησε πως η εκπαίδευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα είναι τετράμηνη. «Όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, η ομάδα θα τεθεί στη διάθεση των πρυτανικών αρχών που θέλουν να την αξιοποιήσουν, σε πανεπιστήμια που υπάρχει πρόβλημα» σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Τα παιδιά αυτά θα μπουν ως χθεσινοί συνάδελφοι των φοιτητών που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια. Σχεδόν το σύνολο των αστυνομικών της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημίων είναι πτυχιούχοι. Είναι παιδιά που σπούδαζαν χθες και θέλουν να συνδράμουν στην ασφάλεια των πανεπιστημίων. Θα βρίσκονται ανάμεσα στους χθεσινούς συμφοιτητές και καθηγητές τους και θα έχουν την ετοιμότητα να συνδράμουν με τον τρόπο που πρέπει».

Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος πως μέχρι την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των Ομάδων Προστασίας, θα έχει εκδικαστεί η προσφυγή στο ΣτΕ και «δεν θα υπάρχει πρόβλημα». Τόνισε πως «για πολλά χρονιά υπήρχε μια ανώμαλη κατάσταση στα Πανεπιστήμια η οποία δεν πρέπει να έχει ιδεολογικό προκάλυμμα». «Είναι δημοκρατική ευθύνη και υποχρέωση όλων να υπάρχει ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Πρέπει να μπει τέλος στο φόβο. Όλοι μαζί ενωμένοι πολιτεία, πρυτανικές αρχές φοιτητές» σημείωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This