Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και νέου lockdown

Must Read

Στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» παραχώρησε συνέντευξη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος κυρίως στην πορεία της πανδημίας.

Δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας και τόνισε ότι οι ανεμβολίαστοι εξακολουθούν και κινδυνεύουν και από τη μετάλλαξη Όμικρον. «Πρέπει να επιταχύνουμε και άλλο τον εμβολιασμό και να κάνουμε πολλά τεστ. Πιστεύω ότι τα μέτρα αυτά τα πήραμε την κατάλληλη χρονική συγκυρία. Ο ιός μας επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις. Διαχειριστήκαμε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Αντιλαμβάνομαι την κούραση όλων… Όμως πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε σήμερα. Ως προς τους νεκρούς ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, όμως έχουμε το 82% των ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ και στις ΜΕΘ ανέφερε: «Θα σπάσουμε αυγά και θα κάνουμε αλλαγές στο ΕΣΥ. Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις ΜΕΘ και έχουμε προσλάβει όποιον ήταν διαθέσιμος. Έχουμε κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Παραλάβαμε μια τραγική κατάσταση, ενώ τώρα είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε σχέση με τις ΜΕΘ. Το θέμα είναι να μην φτάνουν οι άνθρωποι στις ΜΕΘ και ο καλύτερος τρόπος είναι ο εμβολιασμός». Ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, τονίζοντας ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας «δεν κατέρρευσε, ούτε θα καταρρεύσει».

Φυσικά δέχτηκε ερώτηση και για την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, επιμένοντας σε όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση από την ημέρα που είδε το φως της δημοσιότητας η έρευνα: «Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα δεν μας είπε κάτι παραπάνω από ό, τι γνωρίζαμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για τη σχέση του με τον Σωτήρη Τσιόδρα, απάντησε: «Χτίστηκαν τηλεοπτικές καριέρες πάνω στην πανδημία από σοβαρούς ανθρώπους. Η σχέση μου με τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι εξαιρετική. Δέχτηκε ένα μπαράζ χυδαίων επιθέσεων και στοχοποιήθηκε από την αντιπολίτευση, γι’ αυτό και επέλεξε να μείνει πίσω από τις κάμερες…».

Για επιχειρήσεις και εργαζομένους δήλωσε ότι θα υπάρξει νέο πλαίσιο στήριξης σε εργαζόμενους και κλάδους που έχουν πληγεί από την Πρωτοχρονιά και μετά. Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε διαδικασία αναστολής, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων δήλωσε: «Απεύχομαι να χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί. Άνοιξαν πολύ οργανωμένα και σπεύσαμε να καλύψουμε τα κενά. Ο τρόπος που χειριστήκαμε τα σχολεία ήταν σοβαρός και υπεύθυνος. Το 50+1 μας το επέδειξε η Επιτροπή».

Για τα μονοκλωνικά ανέφερε ότι προμηθευτήκαμε από τους πρώτους τα μονοκλωνικά, και ότι είναι αποτελεσματικά απέναντι στη «Δέλτα», αλλά όχι στην «Όμικρον». «Όπλο στην φαρέτρα μας είναι οι καινούργιες θεραπείες από το στόμα», επισήμανε ο πρωθυπουργός, που άφησε αιχμές για «κεκαλυμμένο αντιεμβολιασμό» πίσω από το ζήτημα με τα μονοκλωνικά.

Υπερασπίστηκε την επιχείρηση «Ελευθερία» χαρακτηρίζοντάς την «μια μεγάλη επιτυχία», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ειδικά μετά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις που υπάρχουν από τους ειδικούς. Τόνισε επίσης ότι δεν θα υπάρξει άλλο lockdown, ενώ παραδέχθηκε ότι τα PCR είναι πιο ακριβά.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This