Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σποτ με τα Rafale

«Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση για τα μαχητικά που αποκτήθηκαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού

Must Read

«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση με αφορμή το σπότ της Νέας Δημοκρατίας για τα γαλλικά μαχητικά Rafale που προσγειώθηκαν σήμερα στη βάση της Τανάγρας και θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή το σποτ του κόμματος, κάνοντας λόγο για εθνική καπηλεία: «Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δεν μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ. Ντροπή και εθνική καπηλεία…» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για « μικροπρέπειες»: «Ο ελληνικός λαός σήμερα αισθάνεται ασφαλέστερος και υπερήφανος. Ο κ. Τσίπρας, αυτή την μέρα τουλάχιστον, θα μπορούσε να αφήσει στην άκρη την μικροπρέπεια και την αντιπαράθεση για μια μεγάλη επιτυχία της πατρίδας» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Η κυβέρνηση, σε απόλυτη σύμπνοια με τον ελληνικό λαό, συνεχίζει ανυποχώρητα την προσπάθεια ενίσχυσης της ισχύος της Ελλάδος, σε κάθε επίπεδο. Ελπίζουμε και ευχόμαστε στην επόμενη ιστορική στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να παρευρεθεί έστω και ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε ο Οικονόμου.

Πυρά και από την Ελληνική Λύση

Για μετατροπή της αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών Rafale σε κομματικό σποτ, κατηγορεί με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση και η Ελληνική Λύση και υποστηρίζοντας ότι με την κίνηση αυτή «η ΝΔ διέπραξε τρεις ύβρεις»:

Πρώτον: Τα μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ αποκτήθηκαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού και όχι της ΝΔ.

Δεύτερον: Εάν η ΝΔ εξοφλούσε τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστά, η Ελλάδα θα μπορούσε να θωρακίσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις. Η ΝΔ δεν δικαιούται να πανηγυρίζει. Θα έπρεπε να απολογείται.

Τρίτον: Η ΝΔ αποκρύπτει ότι η πρόταση απόκτησης των γαλλικών μαχητικών έγινε από την Ελληνική Λύση και τον πρόεδρό της Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος πίεζε την άτολμη κυβέρνηση επί μακρόν για τη συγκεκριμένη αγορά», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση και καταλήγει: «Η Ελληνική Λύση, σε αντίθεση με τη ΝΔ, πολιτεύεται με γνώμονα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This