Σε παράκρουση ο Ερντογάν ζητάει πάλι αποστρατικοποίηση των νησιών!

Κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο!

Must Read

Σε μόνιμη παράκρουση πλέον ο Ερντογάν που κοιμάται και ξυπνάει με την Ελλάδα στο μυαλό του. Γι’ αυτό και έβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας να βγάλει ανακοίνωση κάνοντας επίθεση στη χώρα μας, κατηγορώντας την ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ζητώντας εκ νέου αποστρατικοποίηση των νησιών!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, που συνεδρίασε υπό τον σουλτάνο Ταγίπ: «Η Ελλάδα, η οποία αλόγιστα παραβιάζει και διαστρεβλώνει το διεθνές δίκαιο και επιμένει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά ενάντια στις συνθήκες, καλείται να ανταποκριθεί με ειλικρίνεια στις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία, και επαναλαμβάνεται η αποφασιστικότητα μας να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Μόλις μια μέρα πριν ο ίδιος ο Ερντογάν, μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV, δήλωνε:

«Στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι δυνατόν να πετύχει κανένα τοπικό σχέδιο που να μην περιλαμβάνει την Τουρκία. Αυτό το βλέπουμε στη γεωγραφία μας και το δηλώσαμε ξεκάθαρα. Το σχέδιο του αγωγού EastMed δεν είχε οικονομική και τεχνική βιωσιμότητα, είχε εμφανιστεί από το δίδυμο Ελλάδας-Ελληνοκυπρίων για λόγους πολιτικούς σκοπιμότητας. Ήταν ένα κενό σχέδιο το οποίο είχε τον αποκλεισμό της Τουρκίας και της “ΤΔΒΚ”. Είναι ευχάριστο που οι ΗΠΑ επιτέλους είδαν αυτή την πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This