Η «εκδίκηση» του Άκη Τσοχατζόπουλου από τον άλλο κόσμο

Άνοιξε η πρώτη διαθήκη του Τσοχατζόπουλου! - Για ποιους λόγους αποκλήρωσε στενούς συγγενείς

Must Read

O Άκης Τσοχατζόπουλος «εκδικείται» μετά θάνατον όσους στενούς συγγενείς του τον εκμεταλλεύτηκαν ή τον έβλαψαν, μέσω των τριών διαθηκών του! Η πρώτη διαθήκη που άνοιξε αποκάλυψε ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει αποκλείσει στενούς συγγενείς του.

  • Από τον Βασίλη Τζήμτσο

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, στο κείμενο της διαθήκης παρατηρείται η προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκληρώσει στενούς συγγενείς του, όπως δήλωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής.

H Βίκυ Σταμάτη

«Η δημοσίευση της διαθήκης δεν σημαίνει ότι την έχουμε στα χέρια μας. Μεσολαβεί ένα διάστημα μέχρι να την πάρουμε. Πιθανολογούμε ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχει θεωρηθεί από το δικαστήριο, ώστε να την έχουμε επίσημα στα χέρια μας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκείνο που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι οι στενοί συγγενείς οι οποίοι αποκλείονται από την κληρονομιά του εκλιπόντος, και με τις επόμενες διαθήκες πιθανολογώ ότι θα εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους προέβη σε αυτή την κίνηση ο Άκης Τσοχατζόπουλος» μας είπε ο κ. Αλεξανδρής.

Στην ερώτηση αν ανάμεσα στους συγγενείς που αποκλείονται είναι και πρώτου βαθμού, ο δικηγόρος της χήρας του Άκη Τσοχατζόπουλου απάντησε: «Θα περιοριστώ να πω πολύ στενούς συγγενείς του μέχρι να έχουμε επίσημα το κείμενο της πρώτης διαθήκης».

Αναφερόμενος σε αυτούς που θα μείνουν εκτός διαθήκης, ο κ. Αλεξανδρής συμπλήρωσε σε άλλες δηλώσεις του: «Δεν είναι μόνο η κλοπή του υλικού, του αρχείου και των προσωπικών του αντικειμένων. Καταμαρτυρούνται αρκετά πράγματα στα συγκεκριμένα άτομα. Να θυμίσω ένα απόσπασμα δηλώσεών του ότι βρίσκεται στη ζωή χάρη στις προσπάθειες της συζύγου και του παιδιού του. Υποθέτω ότι αυτοί οι λόγοι τον οδήγησαν στο να αποκλείσει άτομα ακόμα και από το πιο στενό του περιβάλλον».

O Νίκος Αλεξανδρής

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, εκτιμάται ότι οι τρεις διαθήκες συμπληρώνουν η μία την άλλη. Πιο σημαντική θεωρείται η τρίτη, καθώς αφορά πράγματα που ο Τσοχατζόπουλος ανακάλυψε μετά την αποφυλάκισή του. Σε αυτά φαίνεται ότι περιλαμβάνονται και στοιχεία για τις δύο θυρίδες που έχουν βρεθεί στο εξωτερικό. Το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν μπορεί να δημευτεί από το κράτος, όπως επισημαίνει ο κ. Αλεξανδρής.

«Υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να δημευτούν, όπως το αρχείο του. Οι επιστολές και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέσα είναι αντικείμενα που θα αποτελέσουν το υλικό για τη σύσταση του ιδρύματος. Είναι ανυπολόγιστης αξίας και θα δούμε πράγματα που δεν θα πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν. Επομένως, είναι αντικείμενα που μπορούν να κληρονομηθούν» εξήγησε.

Σύσταση ιδρύματος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για την πρώτη διαθήκη, περιλαμβάνει και την πρόθεση του εκλιπόντος πολιτικού να συσταθεί ίδρυμα που θα περιλαμβάνει το ιστορικό του αρχείο. Επίσης, αναφέρεται η επιθυμία του Άκη Τσοχατζόπουλου να επιστραφεί μέρος του αρχείου του που έχουν τρίτα πρόσωπα.

Μετά το άνοιγμα της πρώτης διαθήκης η Βίκυ Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου έστειλε δημόσια, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, ένα μήνυμα σε συγγενείς του εκλιπόντος συζύγου της: «Από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ευνοήθηκαν πολλοί όσο αυτός ήταν εν ζωή, συγγενείς και μη, χωρίς όμως οι περισσότεροι από αυτούς να φανούν αντάξιοι της τιμής αυτής, τουναντίον τον έβλαψαν και τον εκμεταλλεύτηκαν και μάλιστα τόσο ενώ ευρισκόταν στη ζωή όσο και μετά τον θάνατό του. Ελπίζω και εύχομαι να σεβαστούν όλοι αυτοί οι ευεργετηθέντες τις τελευταίες του επιθυμίες, όπως αποτυπώνονται με τις διαθήκες του, και να πράξουν όσα ορίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε αυτές, ως οφείλουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This