Σκληρή κόντρα στη Βουλή: Ο Τασούλας δεν έκανε μομφή στον Πολάκη – Κόλαση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση στο Κοινοβούλιο - «Δεν θα μας τρομοκρατήσετε» είπε ο Ραγκούσης

Must Read

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, μετά τις χθεσινές εικόνες σκληρού «ροκ» με τον Παύλο Πολάκη και την διακοπή της ομιλίας του.

Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Τασούλας ξεκίνησε την ομιλία του χαρακτηρίζοντας αποκαρδιωτική τη χθεσινή συνεδρίαση και κράτησε αποστάσεις από τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η απόφαση του Κώστα Τασούλα να μην κάνει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη ερμηνεύεται ως «άδειασμα» στον Χαράλαμπο Αθανασίου, παρά το ότι το ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. Ο Κ. Τασούλας είχε σκληρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ραγκούσης: Ο ελέφαντας είναι μέσα στη Βουλή και κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε

Ο Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε ως «αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και πραξικοπηματική ενέργεια» την κίνηση του Χαράλαμπου Αθανασίου να κλείσει το μικρόφωνο στον Παύλο Πολάκη την ώρα που μιλούσε για το σκάνδαλο Novartis.

«Δεν μπορεί να είναι ο ελέφαντας μέσα στο κοινοβούλιο και να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Δεν μπορεί να παραποιείτε τα πραγματικά γεγονότα. Ο ελέφαντας είναι η πρωτοφανής αντιδημοκρατική πραξικοπηματική ενέργεια του προεδρεύοντος να αφαιρέσει το λόγο από βουλευτή γιατί διαφωνούσε με αυτά που έλεγε», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Σύμφωνα με το άρθρο 77 ήταν απρεπής η ομιλία Πολάκη. Ήταν υβριστική; Η απάντηση είναι όχι. Βρείτε μία λέξη απρεπή ή υβριστική. Τι επικαλέστηκε ο Χ. Αθανασίου αποδεικνύοντας τον ισχυρισμό μου; Ότι ήταν εκτός θέματος σύμφωνα με το άρθρο 66. Δεν επικαλέστηκε το άρθρο 77. Είπε ότι είναι εκτός θέματος γιατί μίλησε για τη Novartis. Πήρε πειθαρχικό μέτρο γιατί ήταν εκτός θέματος. Έδωσε το λόγο σε άλλο βουλευτή το λόγο; Όχι. Άρα ο Πολάκης δεν διέκοψε τη συνεδρίαση. Ο Αθανασίου διέκοψε και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής. Ο Πρόεδρος δεν ήρθε. Σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής υπέβαλλε μομφή κατά του Πολάκη; Η απάντηση είναι όχι. Άρα το πρόβλημα είναι η αντιθεσμική και αντιδημοκρατική λογική του προεδρεύοντος του Χ. Αθανασίου».

«Σας ζητούμε να αποδοκιμάσετε τον Χ. Αθανασίου για την αντιδημοκρατική πραξικοπηματική του ενέργεια. Να αποδοκιμάσετε τον Γεωργιάδη που μετά την Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής ήταν αυτός που ήρθε στη Βουλή και κατέγραφε τους συναδέλφους του σα μία άλλη trash TV της κυβέρνησης Φουρθιώτη», υπογράμμισε ο Γ. Ραγκούσης και επέκρινε τις δηλώσεις Μητσοτάκη κατά των δημοσιογράφων. «Ο Κ. Μητσοτάκης μόνο τα γουνάκια δεν φόρεσε εδώ. Καταδίκασε, φόρτωσε ποινή σε δημοσιογράφους. Παραβίασε το τεκμήριο αθωότητας ακρωτηριάζοντας το κράτος δικαίου στην πατρίδα μας», υπογράμμισε ο Γ. Ραγκούσης και συνέχισε: «υπάρχει συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης οποιουδήποτε έχει άλλη γνώμη και παλεύει να την περάσει στο λαό. Υπάρχει συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης θεσμικών πυλώνων όπως συνέβαινε στα παλιά χρόνια της Δεξιάς, τότε που ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε πει «μόνο μία λύση υπάρχει, τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες. Συνεχίστε να νομίζετε ότι μπορείτε να μας τρομοκρατήσετε, μα παραβιάζετε το Σύνταγμα και τους δημοκρατικούς κανόνες. Είστε απόλυτα γελασμένοι. Υπάρχει μία κόκκινη γραμμή που την έχετε ξεπεράσει».

«Όσο η Δεξιά δεν θα ξεχνά τις σημαίνει Δεξιά και θα αναβιώνει τις χειρότερες πρακτικές της τόσο ο λαός δεν θα ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, τι σημαίνει Novartis, το σκάνδαλο που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη η προσπάθεια κουκουλώματός του», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τασούλας: Κόλαση τη Βουλή δεν θα την κάνετε

«Με το ζόρι να προκληθεί κόλαση, δεν προκαλείται. Με το ζόρι κόλαση δεν προκαλείται», απάντησε ο Κ. Τασούλας και συνέχισε: «η κόλαση δεν θα έρθει ούτε με αναφορές από βαριές σκληρές φράσεις του παρελθόντος που νομίζουμε ότι αυτές με ζίλια τάχα έχουν αναφορές στο κοινοβούλιο. Με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Βουλή ούτε η χώρα».

«Έχω ένα σοβαρό μειονέκτημα. Δεν μπορώ να προσποιηθώ το θυμωμένο. Να επικαλεστώ πομπώδεις εκφράσεις και πράγματα που δεν ισχύουν. Υπάρχει η κατάληψη του βήματος της Βουλής. Ποιος σας είπε ότι η κατάληψη του βήματος της Βουλής είναι μία πράξη που δεν συνιστά τρομοκρατία, παραβίαση του Συντάγματος και της δημοκρατίας; Για φανταστείτε να λέγαμε και εμείς τα ίδια. Εκεί θα πάμε; Είναι πανεύκολο να αρχίσει αυτή η διαδικασία», ανέφερε ο Κ. Τασούλας επιμένοντας ότι «σήμερα δεν θα κλείσει το μικρόφωνο. Χθες έκλεισε με απόφαση του προεδρείου. Η άμυνα στην απόφαση αυτή δεν είναι η κατάληψη του βήματος. Προβλέπεται δημοκρατική αντίδραση, όχι τρομοκρατική. Το πολύ να βραχνιάσετε. Κόλαση τη Βουλή δεν θα την κάνετε».

Λιακούλη: «Ο ελέφαντας μέσα στο κοινοβούλιο είναι οι πρακτικές του διπόλου»

«Πολιτικά σας καταγγέλλουμε για τη μεθοδευμένη πόλωση που επιχειρείτε. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση είναι ξεκάθαρο ότι επιδιώκετε να πολώσετε, να συσπειρώσετε τα ακροατήριά σας στα οποία προφανώς έχετε πρόβλημα. Είστε κατώτεροι των περιστάσεων», σημείωσε η γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη.

Απευθυνόμενη σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το δίπολό σας έχει δημιουργήσει αποκρουστική εικόνα» και πρόσθεσε: «είστε εσείς οι δυο οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του «άντε ρε» και «άσε ρε». Ο ένας φωνάζει «τραμπούκοι» και ο άλλος «αλήτες». Φέρατε το πεζοδρόμιο ξανά στο Κοινοβούλιο, το χώρο που είναι κυρίαρχα παιδευτικός για τους πολίτες. Δεν σας νοιάζει όμως, το έργο να παίζεται. Η τοξικότητα έχει κατακλύσει το Κοινοβούλιο».

Και η Ε. Λιακούλη άσκησε κριτική στον Χ. Αθανασίου λέγοντας ότι «η απίστευτη εικόνα που δημιούργησαν ο πρόεδρος και ο ομιλητής θα έπρεπε να αποπεμφθεί». «Μέχρι και ο πρωθυπουργός επιχείρησε ανοίκεια επίθεση σε μας, σε πρόσωπα της παράταξής μας που μόνο υπερηφάνεια προκαλεί», ανέφερε θυμίζοντας την προσωπική επίθεση Μητσοτάκη στον Κώστα Σκανδαλίδη.

«Ο ελέφαντας μέσα στο κοινοβούλιο είναι οι πρακτικές του διπόλου», είπε η Ε. Λιακούλη απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε στον Γ. Ραγκούση: «σε μικρό στόμα και μικρά χείλη μπήκαν μεγάλα λόγια. Ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Παπανδρέου σε άλλα χείλια μπορεί να μπει, στα δικά σας όχι. Το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» σε άλλα χείλια μπορεί να μπει, στα δικά σας όχι. Ήδη το πουλόβερ ξηλώνεται και αρχίζει να φαίνεται η γύμνια ένθεν και ένθεν».

Καραθανασόπουλος: «Όχι στην παρεμπόδιση της έκφρασης»

«Τα σημερινά μόνο καρικατούρα είναι. Υπάρχει Κανονισμός, όμως δεν μπορεί να εφαρμόζετε επιλεκτικά. Δεν μπορεί να οδηγεί σε παρεμπόδιση της έκφρασης
Δεν υιοθετούμε την άποψη ότι ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για ότι λέει», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. «Δεν μπορεί η όποια τοποθέτηση να αξιοποιείται για να στήνεται ένας καυγάς για επικοινωνιακούς λόγους, πολύ περισσότερο όταν το σώου είναι κακόγουστο, επαναλαμβανόμενο και προγραμματισμένο. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τη στάση του προεδρεύοντος που πυροδότησε την κατάσταση», υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος σημειώνοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση σε ένα ψευδεπίγραφο διπολισμό».

Χήτας: «Όποιος κακολογήσει την Novartis, του κλείνουν τα μικρόφωνα!»

«Είστε όλοι αμετανόητοι. Και στο προεδρείο. Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας. «Στο νου σας έχετε μόνο πως θα συσπειρώσετε τους οπαδούς σας», πρόσθεσε σημειώνοντας πως «ενώ μαλώνετε στα ανούσια, στα μεγάλα και σοβαρά συμφωνείτε».

Του έκλεισαν το μικρόφωνο επειδή μίλησε για το σκάνδαλο της Novartis

Υπενθυμίζεται ότι χθες το προεδρείο έκλεισε το μικρόφωνο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη όταν άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο της Novartis και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, ενώ στη συνέχεια ο κ. Τασούλας έδωσε εντολή να διακοπεί πλήρως η συνεδρίαση της Ολομέλειας και να συνεχιστεί σήμερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This