Νίκος Ανδρουλάκης: Το… διπολικό εξπρές!

Τα... βάσανα του νέου προέδρου του κόμματος που αυτοαποκαλείται ΠΑΣΟΚ, χωρίς, ωστόσο, να αναλαμβάνει τα βαριά «φέσια» του στο λαό

Must Read

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει στους συνεργάτες του ότι θέλει «να τελειώσει» αυτόν τον ασταθή διπολισμό. Όμως, δεν δείχνει να βιάζεται. Δεν έχει και άδικο, εδώ που τα λέμε…

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Τις δύο προηγούμενες φορές που βγήκε στο πολιτικό ξέφωτο δεν τα πήγε και τόσο καλά. Στην πρώτη περίπτωση, τάχθηκε υπέρ της τιμολόγησης των μοριακών ελέγχων για τον κορωνοϊό σε τιμή φθηνότερη μεν από αυτήν του Α. Γεωργιάδη, στα 47 ευρώ από 60, αλλά διπλάσια σχεδόν από αυτήν που πέτυχαν με δική τους πρωτοβουλία κάποιοι ικανοί δήμαρχοι στη χώρα. Και τη δεύτερη φορά κατάφερε να γίνει χλευαστικό θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν δήλωσε αντιφατικά ότι υπερψηφίζει μεν την πρόταση δυσπιστίας Τσίπρα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά την ίδια ώρα διαφωνεί με την επίσπευση των εκλογών!

Ο Ν. Ανδρουλάκης διαβεβαιώνει ότι ενδιαφέρεται να επαναφέρει τη σοσιαλδημοκρατία στη χώρα, αλλά τα παραπάνω ακούγονται σαν μια βελτιωμένη έκδοση συντηρητικών επιλογών και, κατά γενική ομολογία, αποκαλύπτουν πολιτική αμφιθυμία, η οποία δεν ενθουσιάζει ιδιαίτερα τους πολίτες.

Γεγονός είναι ότι η παρατεταμένη δημοσκοπική αιθρία του ΚΙΝ.ΑΛ. -το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, αυτοαποκαλείται πλέον ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς να αναλαμβάνει τα βαριά «φέσια» του στο λαό…- δίνει αέρα στα πανιά (ενίοτε και στα μυαλά…) στελεχών, που υποστηρίζουν στις κουβέντες τους ότι «το κόμμα έχει ρεύμα», καθώς και ότι «επιστρέφει κόσμος και από δεξιά και από αριστερά»…

Επιβεβαιώνεται, λένε συνεργάτες του προέδρου, μια τάση πολιτικού αναχωρητισμού από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ με κατεύθυνση τη Χαριλάου Τρικούπη. Αυτά βέβαια δημοσκοπικά, δεδομένου ότι τα κλασικά συστημικά ΜΜΕ, που έχουν θέσει υπό την ομπρέλα τους τον Ανδρουλάκη, επιδιώκουν έναν νεότερο και ίσως βολικότερο διπολισμό… Αλλά εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Στο μέσο ανταγωνιστικής διελκυστίνδας

Το ΚΙΝ.ΑΛ. το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως βρίσκεται στο μέσο μιας ανταγωνιστικής διελκυστίνδας, όπου όλοι του ζητούν να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του. Ειδικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας να συμμερίζεται την εισήγηση της αδελφής του Ντόρας Μπακογιάννη, που προτείνει να σκληρύνει η κομματική γραμμή έναντι του ΚΙΝ.ΑΛ., ώστε να περιχαρακωθεί το «οικόπεδο» του Κέντρου, έχει μεταβάλει τη στάση του.

Αυτή η ένταση καταγράφηκε το προηγούμενο διάστημα, με τη Ν.Δ. να καταλογίζει στο ΚΙΝ.ΑΛ. τακτική «ίσων αποστάσεων», τόσο για τη στάση του στη συζήτηση της πρότασης μομφής όσο και με αφορμή την αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε, όταν τη Δεύτερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου έκλεισε αντιδεοντολογικά το μικρόφωνο στον Παύλο Πολάκη.

Στη Χ. Τρικούπη έκαναν λόγο για «πεζοδρομιακού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ», την ώρα που και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος σχολίαζε ειρωνικά πως «για να σώσει ο κ. Μητσοτάκης την αυτοδυναμία του, θα φτάσουν στο τέλος να μας πουν ότι ο κ. Πολάκης είναι και μέλος του ΠΑΣΟΚ».

Δεν είναι στο κλίμα αυτό καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι, πριν από λίγες ώρες, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος επιτέθηκε μέσω του διαδικτύου στο ΚΙΝ.ΑΛ., επισημαίνοντας επικριτικά πως «η δημιουργική ασάφεια του “ναι σε όλους και σε όλα” είναι σύμπτωμα μιας πολιτικής κουλτούρας που χρεοκόπησε το 2010».

Το κερασάκι στην τούρτα; Ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, επιβεβαιώνοντας μια ψυχρή ατμόσφαιρα, αρνήθηκε να παραχωρήσει την περασμένη Κυριακή την αίθουσα της Γερουσίας προκειμένου να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ., στην οποία ο Ν. Ανδρουλάκης παρουσιάζει τη θέση του κόμματος, μια και ο ίδιος δεν δικαιούται να λαμβάνει μέρος στις συζητήσεις μεταξύ αρχηγών.

Η Εύα Καϊλή, η Άννα Διαμαντοπούλου και η… «Ωραία Ελένη»

O «ακάλυπτος» Ανδρέας Λοβέρδος, η… παγκοσμίου βεληνεκούς Εύα Καϊλή και ο πικραμένος Ευάγγελος Βενιζέλος!

Η υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας προκάλεσε έντονη δυσφορία στον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να την κρύψει λέγοντας με υποδόρια απειλή προς τα έδρανα του ΚΙΝ.ΑΛ.: «Θα περίμενα μια πιο θετική ανταπόκριση και περισσότερες δημιουργικές προτάσεις από εσάς. Δεν θα μπορείτε να μείνετε για πολύ στον εξώστη, με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας».

Τη σκυτάλη παρέλαβαν οι πρόθυμοι αχθοφόροι, που δεν έχουν πολιτικές αναστολές όταν πρόκειται να υβρίσουν, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος στη συζήτηση επερώτησης του ΚΙΝ.ΑΛ. για την ακρίβεια την περασμένη Πέμπτη διερωτήθηκε: «Θέλετε να γίνετε ΣΥΡΙΖΑ; Είναι λαϊκισμός του χειρίστου είδους όσα άκουσα».

Με το γνωστό μουσολινικό του ύφος και τις ανάλογα κωμικές κινήσεις της πολιτικής καρικατούρας, έσπευσε να αναφερθεί προσωπικά στον πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. λέγοντας χυδαία: «Δίνω μια συμβουλή στον κ. Ανδρουλάκη: Το να πολιτεύεσαι κρυπτόμενος είναι καλή συνταγή, αλλά για λίγο. Εγώ την ονομάζω “η συνταγή της Ωραίας Ελένης”». Σε ευπρεπείς τόνους, αλλά στο ίδιο μήκος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχολίασε: «Κινδυνολογία και λαϊκισμός. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του κόμματός σας».

Από το περιβάλλον Ανδρουλάκη χρεώνουν αυτές τις επιθέσεις απευθείας στον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως λένε, τον θεωρεί «επιτήδειο ουδέτερο», επειδή έχει εκνευριστεί από τη διείσδυση του νέου προέδρου στο κεντροδεξιό ακροατήριο και, κυρίως, επειδή σκορπίζει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Εκεί αποδίδουν και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός άπλωσε «ομπρέλα προστασίας» μονάχα στα στελέχη της Ν.Δ. (Σαμαράς, Γεωργιάδης, Αβραμόπουλος, κ.λπ.) για το βροντερό σκάνδαλο της Novartis, αφήνοντας εκτός τους Βενιζέλο, Λοβέρδο και Κουτρουμάνη, με σκοπό να προκαλέσει πρόβλημα στον Ν. Ανδρουλάκη…

Οι παρενέργειες δεν άργησαν να εκδηλωθούν. Ο «ύπαρχος εν αποστρατεία» Ευάγγελος Βενιζέλος υποχρεώθηκε με πικρό παράπονο -αποκαλύπτοντας τον ιδιαίτερο ρόλο του, που βύθισε το κόμμα του στην ανυποληψία- να θυμίσει ότι δεν λειτούργησε μόνον ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ότι, εν πολλοίς, έβαλε πλάτη για να δρέπει σήμερα ο Κυριάκος τούς καρπούς της εξουσίας…

Ο τέως εκπρόσωπος και μέλος της Κ.Ε. Σπ. Καρανικόλας επέκρινε την ηγεσία, που άφησε ακάλυπτο τον Αν. Λοβέρδο, με τον οποίο συντάχθηκε στις εσωκομματικές εκλογές, ενώ, μέσα στον χαμό, ξεμύτισε και η παγκοσμίου βεληνεκούς πολιτικός Εύα Καϊλή, ο οποία τα έριξε και αυτή στην ηγεσία επειδή δεν πήρε -λέει- ξεκάθαρη θέση κατά του Πολάκη!

Την ίδια ώρα, πρόβαλε και η Αννα Διαμαντοπούλου για να υποστηρίξει ότι η άνοδος του ΚΙΝ.ΑΛ. ενισχύει την προοπτική διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Συνθέτουν αυτά μια ωραία ατμόσφαιρα;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This