Τα τρία μέτρα κατά της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Φύλλο και φτερό οι σύνδεσμοι

Must Read

Ανακοινώσεις για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας μετά την σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η ΕΛΑΣ κατάφερε σύντομα να εξιχνιάσει την αποτρόπαιη αυτή δολοφονία και να συλληφθούν οι 9 από τους 11.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι επανήλθε το ιδιώνυμο για εγκλήματα σε εκδηλώσεις αθλητικής βίας αλλά και ότι έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές.

Οι πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε 3 επίπεδα:

  • Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τους συνδέσμους αλλά και του ρόλου και των ευθυνών των ΠΑΕ.
  • Αναγκαίες προσαρμογές του Ποινικού Κώδικα
  • Εντατικοποίηση των ελέγχων από την ΕΛΑΣ.

Παράλληλα αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Όλα αυτά θα ενταχθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα ψηφιστούν τις επόμενες εβδομάδες. Πρόσθεσε ότι «η αντιμετώπιση της οπαδικής αλλά και της νεανικής βίας αποτελεί χρέος μας προς την κοινωνία και ιδιαίτερα προς τη νέα γενιά αλλά και προς την υγιή αθλητική κοινότητα και τα εκατομμύρια των σωστών φιλάθλων στην χώρα μας.  Τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα και η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή αυτή και περιμένουμε από όλους να συνδράμουν στην ελληνική πολιτεία στην κατεύθυνση εξάλειψης της βίας. Άλλωστε πρόκειται για ένα ζήτημα που ενώνει όλους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This