Η… ανοιχτοχέρα πεθερά του Δημήτρη Αβραμόπουλου και το «αδιευκρίνιστο» τούβλο των 500ευρων…

Copy paste με του Άδωνι Γεωργιάδη και η αρχειοθέτηση του πρώην Επιτρόπου στην ΕΕ

Must Read

Αφού με την πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης εμπλοκής του Άδωνι Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Novartis μάθαμε την άγνωστη μέχρι πρόσφατα φράση, «αδιευκρίνιστες καταθέσεις» (σύμφωνα με το εισαγγελικό κείμενο, ο Υπουργός Ανάπτυξης έχει αρκετές από δαύτες…), ήρθε η ώρα να… εμπεδώσουμε τη σημασία της.

Την ώρα μάλιστα που ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει καν τι είναι οι κανονικές καταθέσεις, άσχετα με τα παραμύθια που σερβίρει η Κυβέρνηση μέσω των πετσωμένων ΜΜΕ.

Ως «αδιευκρίνιστες καταθέσεις» λοιπόν, λογίζονται αυτές που προέρχονται από άγνωστες πηγές, αλλά οι Εισαγγελείς μπορεί να θεωρήσουν ότι δεν είναι ύποπτες και ότι αποκλείεται να προέρχονται από δραστηριότητες όπως το ξέπλυμα παρανόμως αποκληθέντος χρήματος…

Επίσης μπορεί να υποθέσουν ακόμα πως αποτυπώνουν ενδείξεις φοροδιαφυγής κάποιου Υπουργού, ή του όποιου διαθέτει αυτές τις «αδιευκρίνιστες καταθέσεις».

Ανοιχτοχέρα η πεθερά του Αβραμόπουλου…

Υπάρχει βέβαια και το άλλο ενδεχόμενο. Οι «αδιευκρίνιστες καταθέσεις» να προέρχονται από μια… ανοιχτοχέρα πεθερά. Όπως στην περίπτωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η Οικονομική Εισαγγελία εντόπισε «αδιευκρίνιστες» πιστώσεις και καταθέσεις μετρητών πολλών χιλιάδων ευρώ σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον πρώην επίτροπο στην ΕΕ, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις.

Το 2007 χαρακτηριστικά, όπως αποκαλύπτει το Documento από την πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης και για τον κ.Αβραμόπουλο, υπήρξε κατάθεση 100.000 ευρώ, με 200 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, από την πεθερά του σε κοινό λογαριασμό δικό της και τις συζύγου του πρώην Υπουργού τη ΝΔ.

Όπως αναφέρεται μάλιστα, τα συγκεκριμένα χρήματα «ούτε δικαιολογούνται με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων προσώπων, ούτε αντιστοιχούν σε προηγούμενη ανάληψη ίσου ή μεγαλύτερου ποσού από άλλον λογαριασμό».

Το πραγματικά… εντυπωσιακό σε αυτή την ιστορία, είναι πως το επιχείρημα των Εισαγγελέων για την αρχειοθέτηση του Δημήτρη Αβραμποπουλου, είναι… copy paste με αυτό της αρχειοθέτησης του Άδωνι Γεωργιάδη.

Και ας κατονομάζεται ένα συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο κατέθετε κάθε μήνα χρήματα σε λογαριασμό του κ.Αβραμόπουλου υπό την «αδιευκρίνιστη» αιτιολογία πίστωσης ότι «προσιδιάζουν στο ύψος της μηνιαίας δόσης δανείου που βάρυνε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο συνολικού ύψους 267.820 ευρώ για αγορά κατοικίας».

Οι Εισαγγελείς περίμεναν φαίνεται να δουν στους λογαριασμούς των δύο που αρχειοθετήθηκαν, με φαρδιά-πλατιά γράμματα στο όνομα του καταθέτη, τη λέξη Novartis για να κινήσουν νομικές διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This