Novartis: Υπ’ όψιν του εισαγγελέα Αρείου Πάγου το ζήτημα αρχειοθέτησης στην υπόθεση Άδωνι

Must Read

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οδήγησαν κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του Θεόφιλο Ξανθόπουλου, τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τις δύο πράξεις αρχειοθέτησης της υπόθεσης του Άδωνι Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Novartis, προκειμένου να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη λειτουργία των θεσμών.

Όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», η τελευταία σελίδα από την πράξη αρχειοθέτησης, την οποία έδωσε την περασμένη Τετάρτη στη δημοσιότητα ο Άδωνις Γεωργιάδης, είχε διαφορές, που χρήζουν ποινικής διερεύνησης, από την τελευταία σελίδα που είχε παραδώσει ο ίδιος στη Βουλή τρεις ημέρες πριν.

Όπως σημειωνόταν στο σχετικό ρεπορτάζ: «Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμέτρητα, και όλα πληγώνουν τελικά σοβαρά για άλλη μια φορά το κύρος της Δικαιοσύνης. Πώς γίνεται να έχει στα χέρια του ο Αδωνις Γεωργιάδης δύο διαφορετικές εκδοχές μιας πράξης αρχειοθέτησης;». Στη συνέχεια υπογραμμιζόταν ακόμη ότι τα δύο διαφορετικά κείμενα είχαν ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου.

Ακριβώς αυτό το ζήτημα έθεσαν στη συνάντησή τους με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σημειώνοντας την «πολύ έντονη ανησυχία τους γι’ αυτά που λαμβάνουν χώρα στη δημόσια σφαίρα το τελευταίο διάστημα». Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μάλιστα, υπογράμμισε: «Παρατηρούμε ότι υπάρχουν δύο πράξεις αρχειοθέτησης με διαφορετικές υπογραφές και διαφορετικό καταληκτικό περιεχόμενο, και το γεγονός αυτό μόνο ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών μάς δημιουργεί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η έννομη τάξη, τα αρμόδια όργανα θα αντιληφθούν ότι δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα πολυτελείας, αλλά για ένα βαθιά θεσμικό πρόβλημα λειτουργίας της Δημοκρατίας».

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε, με τη σειρά του, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στον εξονυχιστικό έλεγχο πέντε ετών, έπειτα από τον οποίο η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του κ. Γεωργιάδη, λες και αυτό απαντά στα συγκεκριμένα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος. 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This