Τα θλιβερά «γενέθλια» του Μνημονίου Νο 2

Τα μεγαλύτερα ψέματα απ’ όλους τα είπε εκείνη τη βραδιά ο Αντώνης Σαμαράς

Must Read

Σήμερα συμπληρώνεται δεκαετία από την ημέρα που το Κοινοβούλιο συνεδρίασε για να ψηφίσει (τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Φεβρουαρίου), με εντυπωσιακή πλειοψηφία, το Μνημόνιο Νο 2. Οσο περισσότεροι ήταν οι βουλευτές που το ψήφισαν (199 ήταν τα «ναι» και μόλις 74 τα «όχι» και 5 τα «παρών») άλλο τόσο επιβλαβές αποδείχθηκε για τον λαό και την πατρίδα. Η οικονομική κρίση βάθυνε, οι νέοι ξενιτεύτηκαν για το μεροκάματο, οι μικρομεσαίοι έχασαν αποταμιεύσεις με τα PSI, το χρέος αυξήθηκε.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά τη «σωτηρία» του Μνημονίου Νο 2, η ΕΛ.ΣΤΑΤ. υπολογίζει ότι το χρέος της Ελλάδας στο γ’ τρίμηνο του 2021 ανήλθε στο ποσό των 357,29 δισ. ευρώ και η Eurostat εκτιμά ότι σε ποσοστό επί του ΑΕΠ ξεπέρασε το 200%! Οι μνημονιακοί του 2012 έλεγαν ψέματα στον λαό. Αντί για βελτίωση της κατάστασης, μας οδήγησαν στην καταστροφή.

Τα μεγαλύτερα ψέματα απ’ όλους τα είπε εκείνη τη βραδιά ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τότε είχε αναλάβει τον ρόλο του δεκανικιού της κυβέρνησης Παπαδήμου. Στην ομιλία του εκείνο το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς καταφέρθηκε εναντίον της απελθούσης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και υποσχέθηκε να οδηγήσει τους πρωταιτίους του πρώτου Μνημονίου στο σκαμνί.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς είπε για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου: «Αποδείχθηκε ότι δεν διαπραγματεύονταν τίποτα. Υπέγραφαν ό,τι τους έδιναν, χωρίς καν να τα διαβάσουν, όπως ομολογούν πια οι ίδιοι οι δικοί τους υπουργοί. Κι όμως, σήμερα παριστάνουν τους υπεύθυνους και καμαρώνουν από πάνω! Για τις κολοσσιαίες ευθύνες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλων όσοι μας έφεραν ως εδώ, δεν είναι ώρα να μιλήσουμε σήμερα. Οι υπεύθυνοι θα έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν».

Τελικά, αντί ο Αντώνης Σαμαράς να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να λογοδοτήσουν οι πρωταίτιοι της εθνικής καταστροφής του πρώτου Μνημονίου, συγκυβέρνησε με αυτούς. Ο λαός ακόμα πληρώνει τον λογαριασμό των ψεμάτων, όπως πληρώνει τους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτικών που κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This