ΜΜΕ προσκείμενα στον Ερντογάν μιλούν ευθέως για εισβολή στα νησιά του Αιγαίου

Στρατηγικός αναλυτής έσπευσε να περιγράψει και το πότε θα είναι η καλύτερη χρονική στιγμή προκειμένου η Τουρκία να... εισβάλει στα ελληνικά νησιά!

Must Read

Δεν υπάρχει μέρα πια δίχως οι Τούρκοι να προκαλούν την Ελλάδα – είτε με τις δηλώσεις των… αυλικών του αμετροεπή «σουλτάνου» είτε με τις δημόσιες τοποθετήσεις που κάνουν τα μιντιακά του «χανουμάκια». Δηλώσεις και τοποθετήσεις οι οποίες, αν δεν πυροδοτούσαν περαιτέρω το κλίμα σε μια ήδη εύφλεκτη περιοχή, όπως η ευρύτερη της ανατολικής Μεσογείου, θα προκαλούσαν απλώς τον γέλωτα.

Τι συνέβη αυτή τη φορά; Πληθώρα αναλυτών και δημοσιογράφων σπρώχνονται να βγουν στα τηλεοπτικά δίκτυα της γείτονος, προκειμένου να μιλήσουν για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, την οποία ποθεί διακαώς η Άγκυρα – για λόγους ευνόητους. Πήγαν, όμως, ένα βήμα πιο πέρα. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNN Turk, o στρατηγικός αναλυτής Αμπντουλάχ Τσιφτσί έσπευσε να περιγράψει και το πότε θα είναι η καλύτερη χρονική στιγμή προκειμένου η Τουρκία να… εισβάλει (!) στα ελληνικά νησιά.

«Η λόγω της Κίνας αποσύνθεση εντός της Ε.Ε. με κάποιον τρόπο θα μεγαλώσει και τα συμφέροντα θα ξεχωρίσουν. Εντός της Ε.Ε. υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την Πολωνία και την Ουγγαρία. Το ΝΑΤΟ ενδεχομένως θα αρχίσει να αμφισβητείται. Τότε πιστεύω πως η Τουρκία θα είναι σε θέση να κάνει την επέμβαση που επιθυμεί στα νησιά. Και όχι τώρα. Τώρα, η Τουρκία δίνει τον αγώνα στο διπλωματικό πεδίο, αλλά πιστεύω πως στο μέλλον θα έχει αυτή τη δυνατότητα» ανέφερε ο προκλητικός Τσιφτσί, με τον δημοσιογράφο της εκπομπής να δείχνει πως συμφωνούσε με τις απόψεις του.

Ανάλογες απόψεις εξέφρασε όμως σε άλλη εκπομπή, του δικτύου ULKE, ο έτερος αναλυτής Γιουσούφ Αλάμπαρντα, μιλώντας συγχρόνως για τις υποτιθέμενες… παραβιάσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο. Οντας μάλιστα μπροστά σε έναν χάρτη του Αιγαίου Πελάγους, όπου οι Τούρκοι υπεύθυνοι του καναλιού είχαν αλλάξει τις ονομασίες των νησιών σε «Μπροστά στα στενά», «Νησιά Σαρουχάν» και «Νησιά Μεντεσέ», ο Αλάμπαρντα ανέφερε ότι «μετά την ειρηνευτική στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο το 1974, η Ελλάδα αρχίζει να εξοπλίζει αυτά τα νησιά», προφανώς εννοώντας την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο. Με τον δημοσιογράφο Τουργκάι Γκιουλέρ να αναρωτιέται «μα, πώς είναι δυνατόν αυτά τα νησιά να αφέθηκαν στα χέρια των Ελλήνων;»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This