Ο Νικήτας Κακλαμάνης για τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας από τους Τούρκους

«Εύχομαι και ελπίζω το συγκεκριμένο θέμα που αγγίζει τη ψυχή ολόκληρου του Ελληνισμού, θα βρει ανταπόκριση στο σύνολο του Δυτικού Πολιτισμού»

Must Read

Κάτι φαίνεται να κινείται εκ νέου στην πρωτοφανή βεβήλωση της Αγίας Σοφίας από τους Τούρκους, που με απόφαση Ερντογάν την μετέτρεψαν σε τζαμί.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, είχε καταθέσει ερώτηση και ζητούσε να πληροφορηθεί σε ποιες ενέργειες και σε τι μέτρα έχει προβεί η ελληνική πλευρά για την προστασία του ναού της Αγίας Σοφίας ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, αφού λόγω δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου, οι Τούρκοι, παραβιάζοντας κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, την έχουν μετατρέψει σε τζαμί και ως σήμερα συνεχίζουν την αλλοίωση της.

Απαντήσεις ζητούσε τόσο από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, όσο και από την Υπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Σύμφωνα λοιπόν με τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών η Ελλάδα επαναφέρει τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας από την Τουρκία στη 45η Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο Καζάν της Ρωσίας από τις 19 έως τις 30 Ιουνίου και η ελληνική πλευρά, εκτός από την Αγία Σοφία, θα θέσει θέμα και για άλλα ιστορικά μνημεία που βεβηλώνει η Τουρκία.

Επίσης τονίζουν στις απαντήσεις τους, ότι τελευταίο δείγμα προκλητικότητας από τη γείτονα ήταν, ότι οι Τούρκοι δεν κατέθεσαν καν σχετική έκθεση για την Αγία Σοφία, ως την 1η Φεβρουαρίου 2022, όπως τους είχε ζητηθεί από το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε μετά τις απαντήσεις που έλαβε στην ερώτησή του:
«Εύχομαι και ελπίζω, ότι χάρη σε αυτές τις ενέργειες, το συγκεκριμένο θέμα που αγγίζει τη ψυχή ολόκληρου του Ελληνισμού, θα βρει ανταπόκριση στο σύνολο του Δυτικού Πολιτισμού, επαναφέροντας και την Τουρκία στη διεθνή έννομη τάξη…». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This