Ενοχλημένη η Κυβέρνηση με τη ρωσική Πρεσβεία – «Έχουν την υποχρέωση να σέβονται το διεθνές δίκαιο»

Τι είπε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ για τους Έλληνες ομογενείς

Must Read

Μετά την κλήση του Ρώσου Πρέσβη Αντρέι Μασλόβ στο Υπουργείο Εξωτερικών για την λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε κατά της χώρας μας η ρωσική Πρεσβεία, σήμερα ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου χαρακτήρισε «παντελώς απαράδεκτο» το ύφος της ανακοίνωσης.

Αφορμή για τη διπλωματική διένεξη ήταν η αποτρόπαια δολοφονία των 10 Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία, με την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάζει και να δηλώνει βέβαιη πως σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, επικαλούμενη μάλιστα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία ωστόσο δεν δημοσιοποιεί.

Διαβάστε ακόμα: Μυστήριο με το θάνατο των δέκα Ελλήνων ομογενών στη Μαριούπολη!

Έκανε μάλιστα και διάβημα διαμαρτυρίας και ρηματική ανακοίνωση στη ρωσική πλευρά, ενώ σφοδρή ήταν και η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Tην ίδια ώρα η Ρωσία ισχυρίζεται πως στα χωριά της ευρύτερης περιοχής της Μαριούπολης δεν επιχειρούσαν ρωσικές δυνάμεις και πως για τον θάνατό τους ευθύνονται Ουκρανοί εθνικιστές από το Τάγμα Αζόφ. Και μια απαράδεκτου ύφους ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα κατηγόρησε τους Έλληνες για αντιρωσική προπαγάνδα, καλώντας τη χώρα μας «να συνέλθει».

«Επαναλάβαμε στη ρωσική πλευρά ότι έχουν την υποχρέωση να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Είναι αδιαπραγμάτευτος ο σεβασμός στην κυριαρχία και την εδαφική ανεξαρτησία της Ουκρανίας, όπως για κάθε άλλη χώρα κι αυτό αποτελεί το Ευαγγέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια», τόνισε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου στην ΕΡΤ.

Σε ότι αφορά την κατάσταση των ομογενών και το αν θα γίνει απομάκρυνσή τους, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σχολίασε:

«O  στρατιωτικός νόμος απαγορεύει τον απόπλου από όλα τα λιμάνια της Ουκρανίας ωστόσο δύο ελληνικών συμφερόντων πλοία παραμένουν σε οδική απόσταση 45 λεπτών από την Οδησσό και ο πρόξενος είναι σε συνεχή επαφή με τα υπουργεία Εξωτερικών και ναυτιλίας … Μεγάλο μέρος των Ελλήνων δεν θέλει να μετακινηθεί και σε κάθε μας ενέργεια προέχει η ασφάλεια τους … Τα προξενεία μας τόσο στην Μαριούπολη όσο και την Οδησσό βρίσκονται σε επαφή με Έλληνες πολίτες και για όσους το επιθυμούν θα καταβληθούν προσπάθειες να απομακρυνθούν όταν αυτό θα είναι δυνατό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This