Άκης Τσοχατζόπουλος: «Όταν δεν είχα χρήματα με πέταξαν σαν σκουπίδι»

Δριμύ «κατηγορώ», αλλά και απογοήτευση του Ακη Τσοχατζόπουλου στη δεύτερη χειρόγραφη διαθήκη του που άνοιξε

Must Read

Συγγενείς και πολιτικούς που τον πίκραναν κατονομάζει στη δεύτερη χειρόγραφη διαθήκη του, που άνοιξε, ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος εξηγούσε και τους λόγους που αποκλήρωσε κάποια μέλη της οικογένειάς του.

«Τα ξέρω όλα, τους γνωρίζω όλους, αλλά πάνω απ’ όλα μισώ την εποχή 2010-2019. Αηδιάζω μόνο, μόνο αηδία, αηδία γιατί ξένες και ντόπιες πολιτικές δυνάμεις επιχείρησαν, στόχευσαν στην εξαθλίωση, στην εξόντωση, στην καταστροφή μας. Οικογενειακή, πολιτική, κοινωνική, βιολογική. Ξέρω ότι θα αφήσω τον κόσμο αυτόν χωρίς τύψεις, αλλά πολύ πικραμένος. Δεν εξαπάτησα κανέναν. Εξαπατήθηκα, όμως… Δεν αδίκησα κανέναν, παρά μόνο τη σύζυγό μου και τον γιο μου Ακη. Αυτούς που μέχρι σήμερα ανελπίστως με στηρίζουν και διατηρήθηκα στη ζωή» αναφέρει ο Ακης Τσοχατζόπουλος στη 10η σελίδα της δεύτερης διαθήκης και συμπληρώνει σε άλλο σημείο της: «Οταν δεν είχα χρήματα με πέταξαν σαν σκουπίδι».

Σχολιάζοντας τα μηνύματα που στέλνει μετά θάνατον ο πολιτικός, ο δικηγόρος της συζύγου του Ακη Τσοχατζοπούλου, Βίκυς, Νίκος Αλεξανδρής, δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega: «Κατονομάζει ποιοι τον αδίκησαν, ποιοι τον πίκραναν και ποιοι του φόρτωσαν περισσότερα πράγματα από αυτά που θα έπρεπε. (…) Η δεύτερη διαθήκη είναι μια κατάθεση ψυχής, αναφέρει τον λόγο που αποκληρώνει τους συγγενείς του. Δεν είναι ωραίο προφανώς να αποκληρώνονται οι συγγενείς, αλλά είναι συγκεκριμένοι και σοβαροί λόγοι. Γι’ αυτό τονίζει ότι χωρίς τη σύζυγό του και τον γιο του δεν θα βρισκόταν εν ζωή». Ως προς τη φράση «τώρα τα γνωρίζω όλα», που χρησιμοποιεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο κ. Αλεξανδρής εξηγεί: «Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, όταν αποφυλακίστηκε, δήλωσε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία γιατί είχαν κλαπεί. Στη συνέχεια προσπάθησε να μαζέψει κάποια στοιχεία από αυτά που είχαν κλαπεί. Σε αυτό αναφέρεται η εν λόγω φράση».

Η σύζυγός του Βίκυ με τον γιο τους

Ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου προϊδεάζει ότι η τρίτη διαθήκη, που θα ανοίξει σε λίγες εβδομάδες, θα είναι πιο αποκαλυπτική, τόσο ως προς τα πρόσωπα που αδίκησαν τον άλλοτε παντοδύναμο υπουργό όσο και ως προς τις επίμαχες θυρίδες από τις οποίες φέρεται ότι διακινήθηκε «μαύρο χρήμα».

«Το άλλο σκέλος της διαθήκης είναι σε πιο ανθρώπινο επίπεδο και εξηγεί για ποιους λόγους συγγενείς και φίλοι, συνεργάτες τον πίκραναν και τον αδίκησαν. Μόλις δημοσιευτεί η τρίτη διαθήκη θα ανατραπούν πολλά από αυτά που πιστεύαμε» δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ακης Τσοχατζόπουλος να κατονομάζει πρόσωπα για τις επίμαχες θυρίδες. «Είναι βέβαιο, πλέον, ότι αναφέρεται σε θυρίδες, σε υπαρκτές θυρίδες. Με την τρίτη διαθήκη νομίζω ότι θα δούμε και τα ονόματα αυτών οι οποίοι τα κατέχουν» προανήγγειλε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This