Ο μυστηριώδης και επικίνδυνος (ακόμη και για τον Μητσοτάκη) ρόλος του Γιώργου Μυλωνάκη

Τα… τιμολόγια της συζύγου και οι business στην Πάρο

Must Read

Γιώργος Μυλωνάκης: Τον γνωρίζετε; Αν όχι, τότε είναι ευκαιρία να μάθετε μερικά πράγματα. Αν ναι, τότε είναι ευκαιρία να τον ξαναγνωρίσετε.

Λέγεται ότι αποτελεί «το μάτι, το αυτί και το χέρι» του Πρωθυπουργού σήμερα στη Βουλή και πρέπει να υπενθυμιστεί ότι το 2019 είχε διοριστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη θέση του διευθυντή της Κ.Ο. της Ν.Δ.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής δεν τραβά συχνά τα φώτα της δημοσιότητας. Κινείται αθόρυβα – ή τουλάχιστον νομίζει ότι κινείται αθόρυβα – και κάνοντας χρήση της ιδιότητας του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη «παίζει μπάλα» και υλοποιεί τις προσωπικές του στρατηγικές παρεμβαίνοντας σε μίντια – ακόμη και σε εκείνα που «στα χαρτιά» έχουν εξαπολύσει πόλεμο εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κυρίως από την εποχή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εξόρισε» τον Γιώργο Μυλωνάκη από το Μέγαρο Μαξίμου στη Βουλή, ο δεύτερος έθεσε έναν στόχο. Την ολική επαναφορά στο στενό κύκλο συνεργατών. Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε οι ανταγωνιστές του – εκείνοι που παραμένουν έως και σήμερα στη γυάλα του πρωθυπουργικού μεγάρου και δεν τον βλέπουν με καλό μάτι – να αποδομηθούν.

Πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό; Πρώτα δημιουργείται μία κρίση, στη συνέχεια οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αδυνατούν να την αντιμετωπίσουν και μετά σε μία από τις τακτικές του επισκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιώργος Μυλωνάκη λέει στον Μητσοτάκη: «Τα έλεγα εγώ». Και αν δεν τα λέει στον Μητσοτάκη τότε μπορεί να φλυαρεί ακατάπαυστα τις ώρες που βρίσκεται στο γραφείο του Παναγιώτη Πικραμμένου, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Μόνο που δεν γνωρίζουν ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Πικραμένος, ότι πολλές φορές η γενεσιουργός αιτία κάποιων κρίσεων είναι η παρασκηνιακή δραστηριότητα του Μυλωνάκη. Ακόμη και όταν δεν μοιράζει πληροφορίες σε ΜΜΕ που έχουν την έδρα τους κοντά σε… λιμάνια, δίνει εκείνος τα ρεπορτάζ που με ευκολία θα χρεωθούν σε άλλους συνεργάτες του Μητσοτάκη.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει το γεγονός ότι με κάποιον μαγικό τρόπο ο Γιώργος Μυλωνάκης έχει βρει τον τρόπο να διοχετεύει «ρεπορτάζ» σε ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτόπτης μάρτυρας έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν είδε τον Γιώργο Μυλωνάκη να περπατά και να οδεύει (μάλλον) σε καφετέρια – προφανώς για να τα «πουν» με τον δημοσιογράφο Θ.Κ., ο οποίος συνδέεται με πασίγνωστο εκδότη που εξαπολύει μόνιμα τα βέλη του σε βάρος του Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβας.

Είμαστε βέβαιοι ότι αν ο πρωθυπουργός μάθαινε – σε όλη του την έκταση του παρασκήνιο – θα… καράφλιαζε. Και σίγουρα θα πάθαινε ισχυρό σοκ, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, αν είχαν μάθει πως από… πηγή στη Βουλή είχε φτάσει σε ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ ή που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ η πληροφορία για τους Δικαστικούς που τοποθετούσε η κυβέρνηση στο Μαξίμου.

Οι καταγγελίες Τσίπρα για τον Μυλωνάκη και η υπόθεση με τις μάσκες

Τον περασμένο Νοέμβριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, είχε αποκαλύψει στη Βουλή ότι το 2013 ο Γιώργος Μυλωνάκης ήταν ειδικός σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ταυτόχρονα υπηρετούσε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, και μάλιστα στη θέση του διευθυντή του γραφείου του τότε προέδρου της Δημήτρη Κυριτσάκη!

Σύμφωνα με το ΦΕΚ αρ. 95 της 6ης Μαρτίου 2013 ο Μυλωνάκης είχε αναλάβει από τις 21 Φεβρουαρίου 2013 «καθήκοντα ειδικού συμβούλου» στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «με παράλληλη πλήρη άσκηση των κυρίων καθηκόντων του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού»! Μάλιστα το ΦΕΚ διευκρινίζει ότι οι αποδοχές του «δεν μπορούν να υπερβούν το 40% των αποδοχών της κύριας θέσης του», η οποία ήταν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Εκτός αυτών πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στο γεγονός ότι το όνομά του είχε ακουστεί και στο σκάνδαλο με τις υπερκοστολογήσεις των μασκών στην αρχή της πανδημία. Όχι, δεν έχει προκύψει άμεση εμπλοκή του Γιώργου Μυλωνάκη στο σκάνδαλο. Αλλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε ορίσει άτυπα «επίτροπο» στο υπουργείο Υγείας ώστε να επιβλέπει το κυβερνητικό έργο κατά την πρώτη φάση της πανδημικής κρίσης. Ως εκ τούτου είχαν προκύψει σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με τις πολιτικές ευθύνες που υπήρχαν. Υπενθυμίζεται ότι για το σκάνδαλο είχε κάνει ερώτηση στη Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα… τιμολόγια της συζύγου και οι business στην Πάρο

Και αν τα παραπάνω δεν αρκούν, τότε δεν αποκλείεται – όσο μάλιστα πλησιάζουμε στην προεκλογική περίοδο – να σκάσουν σαν βόμβα αποκαλύψεις για το ρόλο της συζύγου του, Γιώργου Μυλωνάκη, της γνωστής δημοσιογράφου – τηλεκριτικού, Τίνας Μεσσαροπούλου.

Λέγονται και ακούγονται πολλά. Οι φήμες οργιάζουν: Για τους τρόπους με τους οποίους χρηματοδοτείται η ιστοσελίδα της, για κάποια τιμολόγια και για την δραστηριότητα στο πλαίσιο της λειτουργίας δύο τηλεοπτικών σταθμών (Δεν είναι ασυμβίβαστο αυτό;).

Δεν μας απασχολεί τι κάνουν οι σύζυγοι πολιτικών προσώπων και κυβερνητικών αξιωματούχων. Εκτός κι αν υπάρχει άρωμα διαπλοκής και μπλέκονται τα ονόματα δύο ή και τριών επιχειρηματιών – καναλαρχών.

Και βέβαια πολλά ακούγονται για business στην Πάρο, στο νησί που το ζεύγος Μυλωνάκη – Μεσσαροπούλου επιλέγει για τις διακοπές του. Εκεί που η κυρία Μεσαροπούλου περνά ξέγνοιαστες στιγμές τα καλοκαίρια παρέα με τη Μάρα Ζαχαρέα και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή. Αυτά, όμως, θα τα δούμε στο επόμενο… επεισόδιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This