Πλεύρης – Γκάγκα: «Δυο ξένοι στο ίδιο… υπουργείο»!

Διαστάσεις παίρνει η προβληματική συμβίωσή τους. Ο ένας αδειάζει τον άλλον για τα μέτρα της πανδημίας. Οι άλλες αιτίες των καθημερινών προστριβών

Must Read

Οταν ρωτήσαμε άνθρωπο που γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις στο υπουργείο Υγείας για τις σχέσεις μεταξύ του Θάνου Πλεύρη και της Μίνας Γκάγκα, η απάντησή του ήταν «δυο ξένοι στο ίδιο… υπουργείο»!

«Το κλίμα στην Αριστοτέλους έχει χαλάσει εδώ και καιρό. Οι κοινές συσκέψεις μεταξύ των δύο υπουργών έχουν αραιώσει απότομα, ενώ τα επιτελεία τους μοιάζουν περισσότερο να λειτουργούν ανταγωνιστικά παρά συμπληρωματικά» περιέγραψε, δίνοντάς μας μια σαφή εικόνα για το κλίμα που επικρατεί μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ορόφου του υπουργείου Υγείας.

Λίγα 24ωρα μετά την επικοινωνία μας με το στέλεχος του υπουργείου, η Ματίνα Παγώνη επιβεβαίωνε εμμέσως σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας τις πληροφορίες που θέλουν τους δύο υπουργούς να βρίσκονται στα… μαχαίρια. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η γνωστή γιατρός δήλωσε ότι κινδύνευσε να χάσει τις εκλογές της ΕΙΝΑΠ εξαιτίας της τροπολογίας που προέβλεπε την άρση της μονιμότητας των γιατρών του ΕΣΥ με τη συμπλήρωση πενταετίας, δείχνοντας μάλιστα με το «δάχτυλο» τη Μίνα Γκάγκα.

Η κυρία Παγώνη, όμως, πήγε και ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας πως αν δεν υπήρχε η παρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και του Θάνου Πλεύρη, θα είχε συντελεστεί μια κατάφωρη αδικία σε βάρος των γιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία.

«Ευτυχώς ένας πολύ έμπειρος πολιτικός, ο Νικήτας Κακλαμάνης, και ο Θάνος Πλεύρης τοποθετήθηκαν στη Βουλή και ερμηνευτική δόθηκε, γιατί θα ήταν πολύ άδικο να περάσει κάτι τέτοιο» είπε.

Το δημόσιο κάρφωμα της Ματίνας Παγώνη προσωπικά στη Μίνα Γκάγκα αλλά και η υπεράσπιση του Θάνου Πλεύρη μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθούν, καθώς, πέρα από άξια επιστήμονας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είναι ένα σημαντικό στέλεχος της «γαλάζιας» παράταξης, κάτι που και η ίδια δεν έχει αποκρύψει ποτέ προς τιμήν της.

Το χάσμα που χωρίζει τον Θάνο Πλεύρη από τη Μίνα Γκάγκα είναι πλέον μεγάλο. Και αυτό φροντίζουν ακόμα και οι ίδιοι να το «κοινωνούν» στον δημόσιο διάλογο. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες ο ένας υπουργός άδειαζε τον άλλον αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ομως, η πιο σημαντική αιτία των προστριβών ανάμεσα στους δύο υπουργούς αρχίζει από το Μαξίμου. Ο Θάνος Πλεύρης γνωρίζει πως η Μίνα Γκάγκα χαίρει προσωπικά της εκτίμησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, την τοποθέτησε και στο Επικρατείας στις προηγούμενες εκλογές. Από την άλλη πλευρά, ο Θάνος Πλεύρης γνωρίζει πως η υπουργοποίησή του είναι η ευκαιρία του για να μετατραπεί σε πολιτικό πρώτης γραμμής εντός της γαλάζιας παράταξης.

«Η Γκάγκα έχει ρόλο τοποτηρητή, όπως αντίστοιχο ρόλο είχε και ο Κοντοζαμάνης επί θητείας Κικίλια» μας είπε άνθρωπος που γνωρίζει το κυβερνητικό παρασκήνιο, εξηγώντας πως η τάση του πρωθυπουργού με τη στρατηγική τού «διαίρει και βασίλευε» εντείνει τους ανταγωνισμούς μεταξύ των δύο.

«Αγκάθι» στις σχέσεις των δύο υπουργών είναι, όμως, και το ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σκληρή γραμμή Πλεύρη στο ζήτημα των αναστολών φαίνεται πως δεν βρίσκει σύμφωνη την αναπληρώτρια υπουργό, η οποία ξέρει πως την επαύριον της υπουργικής της θητείας θα γυρίσει στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Αν κανείς σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίσει πως οι Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα κουβαλάνε στην υπουργική τους πλάτη πάνω από 14.000 θανάτους λόγω κορονοϊού, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό πως οι εντάσεις δεν μπορούν να λείπουν.

Και αν όλα τα παραπάνω έχουν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, το γεγονός πως συντελούνται εν μέσω πανδημίας δεν μπορεί παρά να προβληματίζει και να ανησυχεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This