Ο Κακλαμάνης ξεμπρόστιασε τον Πλεύρη

Ο υπουργός Υγείας στήθηκε στον τοίχο για απλήρωτες εδώ και χρόνια εφημερίες ύψους 542.000 ευρώ

Must Read

Απολύτως εκτεθειμένος βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από την καταγγελία του «γαλάζιου» αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για τις απλήρωτες, εδώ και επτά χρόνια, εφημερίες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Ο κ. Κακλαμάνης έφερε εκ νέου το θέμα στη Βουλή, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έχει καταθέσει σχετικές γραπτές ερωτήσεις, οι οποίες έμειναν αναπάντητες, ξεκαθαρίζοντας πως «είναι ντροπή για τη δημόσια διοίκηση να υπάρχουν εδώ και επτά χρόνια απλήρωτες εφημερίες» και εξηγώντας πως αφορά γιατρούς και προσωπικό που «δεν είναι της καρέκλας», αλλά μαχόμενοι που σήκωσαν το βάρος της πανδημίας. Ο ίδιος ενημέρωσε πως οι οφειλόμενες εφημερίες φτάνουν τα 542.000 ευρώ.

Απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως αναλαμβάνει το μερίδιο που του αναλογεί για την καθυστέρηση, υποστηρίζοντας πως ο έλεγχος αυτών των υπερωριών έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται από τον ΕΟΔΥΥ μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας το σχετικό πόρισμα.

Ισχυρίστηκε σε κάθε περίπτωση πως από τη στιγμή που η μη πληρωμή τους έγινε με ευθύνη της Πολιτείας και όχι του εργαζομένου, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ώστε να πληρωθούν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής παρέμβασης. Σημειωτέον πως διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα λυθεί είχε παράσχει και ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This