Tρεις κι ο… κούκος για τη Μαριέττα

Μόνο συντοπίτες βουλευτές της αείμνηστης πολιτικού έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο για τα σαράντα από τον χαμό της

Must Read

Ξεχάστηκε γρήγορα η Μαριέττα από τα υψηλά πολιτικά κλιμάκια, τα οποία υπηρέτησε για χρόνια… Τη θυμήθηκαν μόνο οι συντοπίτες της στο Γεράκι Λακωνίας και δύο Λάκωνες βουλευτές, ο Θανάσης Δαβάκης και ο Νεοκλής Κρητικός.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Στο μνημόσυνο για τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από την απώλεια της αείμνηστης Λάκαινας πολιτικού, της πρώην βουλευτού και πρώην υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου παρευρέθησαν ο στενός της οικογενειακός κύκλος και φίλοι της από τη Σπάρτη και τον νομό Λακωνίας. Κανείς άλλος. Το μνημόσυνο τελέστηκε προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, σε κλίμα συγκίνησης.

Η Μαριέττα Γιαννάκου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 χρόνων, στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου. Στην τελευταία μάχη ζωής που έδωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, έπειτα από ατύχημα που είχε με το αναπηρικό καροτσάκι της, δεν κατάφερε να βγει νικήτρια.

Ο χαμός της συγκλόνισε τον πολιτικό κόσμο, αφού η βουλευτής Επικρατείας υπήρξε ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. Μόνο που η θύμησή της χάθηκε γρήγορα. Στο μνημόσυνο η κόρη της Ζωή, η αδελφή της και ο πρώην σύζυγός της Παναγιώτης Κουτσίκος ήταν συντετριμμένοι. Ιδιαίτερα η Ζωή, που λόγω και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει είχε τη μανούλα της πιστό συμπαραστάτη στη δύσκολη πορεία της. Οι δυο τους ήταν πολύ δεμένες. Τώρα στο πλευρό της Ζωής στέκεται ο πατέρας της Παναγιώτης Κουτσίκος, που έτσι κι αλλιώς αποτελούσε μέρος της καθημερινότητας της Μαριέττας Γιαννάκου, παρότι είχαν χωρίσει από χρόνια.

Ο πρώην σύζυγος της Μαριέττας Παναγιώτης Κουτσίκος με την κόρη τους Ζωή

Εκτός από το μνημόσυνο που έγινε στη Σπάρτη οι δικοί της τέλεσαν ακόμη ένα, στο λατρεμένο της χωριό, το Γεράκι Λακωνίας. Αυτό ήταν επιθυμία της ίδιας της Μαριέττας. Σε ανύποπτο χρόνο είχε πει στους ανθρώπους της ότι θέλει αυτό να γίνει στο χωριό της. Εκεί οι συγχωριανοί της προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This