Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Παναγιωτόπουλου με αντιπροσωπεία Αμερικανών βουλευτών

Τους συνόδευσε στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης ο Τζέφρι Πάιατ

Must Read

Στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Καποδίστριας» στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης έγινε η συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου με διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων ΗΠΑ, που επισκέπτεται την Ελλάδα.

Επικεφαλής της είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου Φρανκ Παλλόνε, ενώ την αντιπροσωπεία συνόδευε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, o Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο υπαρχηγός ΓΕΝ υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε έγινε ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στην στρατηγική αμυντική εταιρική σχέση Ελλάδος – ΗΠΑ και την προοπτική περαιτέρω, αμοιβαίως επωφελούς, εμβάθυνσης και διεύρυνσής της.

Ακόμη συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και υπογραμμίστηκε η ανάγκη πλήρους σεβασμού της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και η αλληλεγγύη και υποστήριξη για την προάσπισή τους.

Αναφορά έγινε και στην Ανατολική Μεσόγειο και τονίστηκε η σημασία αποφυγής αποσταθεροποιητικών, παραβατικών και αναθεωρητικών ενεργειών, που αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο και την αρχή της καλής γειτονίας. Βεβαίως καλά τα λόγια και οι δηλώσεις περί καλής γειτονίας, αλλά όπως αποδεικνύεται οι γείτονες έχουν άλλη άποψη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This