Μητσοτάκης: Δεν δεσμεύθηκε ότι θα θέσει θέμα στον Μπάιντεν για τα F16!

Ο πρωθυπουργός «άδειασε» και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια!

Must Read

Επιμελώς απέφυγε ο πρωθυπουργός να δεσμευτεί ότι θα θέσει θέμα στον Μπάιντεν για την απόφασή του να αναβαθμίσει τα F16 που έχει η Τουρκία! Δύο φορές του το ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, τόσο στην πρωτολογία του όσο και στη δευτερολογία του. Ο πρωθυπουργός «άδειασε» και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια!

«Δεσμευθείτε εδώ ότι θα θέσετε επιτακτικά το ζήτημα των F16 στον Αμερικανό πρόεδρο. Μην ψάχνετε να βρείτε δικαιολογίες για να μην το θέτετε. Το 2017 είχε προχωρήσει συμπαραγωγή; Είναι γνωστό θέμα. Γιατί το αναδεικνύετε; Για να μην θέσετε θέμα για τα F16; Μην υπεκφεύγετε. Αυτό θέλει να ακούσει ο ελληνικός λαός», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν δεσμεύθηκε, αλλά υποβάθμισε και την κατάσταση. Δεν υιοθέτησε καν την διατύπωση Δένδια ότι «είναι πρόβλημα η αναβάθμιση του τουρκικού οπλοστασία»! Κατά την εκτίμηση Μητσοτάκη «φαίνεται να έχει υπάρξει κάποιο διαδικαστικό αίτημα σε επίπεδο Στέιτ Ντιπάρτμεντ» που οφείλετε στα πολλά κέντρα λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ! Απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα ο Κ. Μητσοτάκης είπε:

«Αναγνωρίζετε ότι η αμερικανική πολιτική δεν χαράσσεται μόνο από την κυβέρνησης. Υπάρχουν φωνές που λένε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να χαθεί για τις ΗΠΑ. Όμως γνωρίζετε ότι η τελική απόφαση είναι στο Κογκρέσο το οποίο μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί πώληση οπλικών συστημάτων στην Τουρκία γιατί δεν την θεωρεί αξιόπιστη σύμμαχο».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This