Όλο το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!

Οι πρωταγωνιστές των σκανδάλων παρόντες στο 3ο Συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ. - Τα στελέχη του Κινήματος νομίζουν ότι ο κόσμος ξέχασε

Must Read

Ο γνωστός ήλιος του ΠΑΣΟΚ τελικά… μέθυσε κι ούτε καν ακουγόταν χθες το απόγευμα στο κλειστό του Νέου Φαλήρου, όπου άρχισαν οι τριήμερες εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Πράσινες πλαστικές σημαίες παντού -οι αισθητικές παραδόσεις δεν ξεχνιούνται!-, λάβαρα υψωμένα, μεσαίες ηλικίες κατά βάση, άνθρωποι, δηλαδή, που βγάλανε συνδικαλιστικό μεροκάματο εκείνα τα αξέχαστα χρόνια, και πληρώνει ο λαός ακόμα και τώρα το εφάπαξ και τις συντάξεις τους, αλλά και μορφές γνώριμες, από ένα τραυματικό παρελθόν που μάλλον οι περισσότεροι πολίτες έχουν αφήσει στην άκρη και δεν θέλουν καν να το θυμούνται.

Κάτι ξεπεσμένες ντίβες, όπως η Βάνα Μπάρμπα, o… Κίμων Κουλούρης, με το συμπάθιο, και η Μιλένα Αποστολάκη, και κάτι παλιά είδωλα του αθλητισμού, όπως ο Παναγιώτης Φασούλας, πλαισιωμένοι από μέλη που θέλανε να βγάλουν μαζί τους μια αναμνηστική φωτογραφία, δίναν τον γραφικό τόνο.

O Ανδρέας Λοβέρδος αγκαζάρει τη Βάνα Μπάρμπα

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!» φώναζαν κάποιοι νοσταλγοί, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ενθουσιάζει τη νέα ηγεσία. Σίγουρα πάντως -σύμφωνα με όσους παρακολουθούν τα εσωτερικά της Χαριλάου Τρικούπη- το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το κόμμα που σχεδιάζει προσεχώς να στήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Συνέδριο ατομικής επιβεβαίωσης

Οι αντικειμενικοί παρατηρητές σχολιάζουν ότι πρόκειται για ένα συνέδριο ατομικής επιβεβαίωσης. Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. επιδιώκει να εγκαταστήσει μια κυριαρχία στο μικρό κόμμα του, αλλά, όπως λένε βιτριολικά στα καφενεία, με ιδέες ετοιματζίδικες.

Γι’ αυτό, όπως υπενθυμίζουν, τον έστειλε ο πνευματικός πατέρας του, ο Κώστας Σημίτης, στις Βρυξέλλες. Για να πάρει ιδέες… Η προσπάθειά του, πάντως, να ξαναφέρει το όνομα «ΠΑΣΟΚ» σε πρώτο πλάνο θεωρείται άστοχη, από τη στιγμή που δεν κάνει κουβέντα για τα χρέη.

Βενιζέλος, Παπανδρέου και Σημίτης, όλοι τους παρόντες στο συνέδριο

Στην πρεμιέρα του συνεδρίου έδωσαν ξεχωριστή νότα η παρουσία του τέως πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που… πείστηκε να παραστεί μετά από πρόσκληση του νέου αρχηγού και πρόκειται να μιλήσει σήμερα, όπως κι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και ο Γιάννης Πανούσης, οι οποίοι προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, και η συνεργαζόμενη με το ΚΙΝ.ΑΛ., ανεξάρτητη πλέον βουλευτής (προερχόμενη από το ΜέΡΑ25), Κωνσταντίνα Αδάμου. Είναι που λέει ο πρόεδρος «εμείς δεν κάνουμε μεταγραφές»…

Πρόεδρος του συνεδρίου ορίστηκε κατόπιν συμφωνίας ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου. Στη Χ. Τρικούπη λένε ότι πρόκειται για ένα συνέδριο που οριοθετεί τη νέα εποχή μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος. Αφετέρου, είναι πρόδηλο ότι πρόκειται για συνέδριο προεκλογικής προετοιμασίας, δεδομένου ότι, παρά τις πρωθυπουργικές δηλώσεις, όλα τα κόμματα έχουν τεθεί σε εκλογικό συναγερμό.

Πρόωρες κάλπες «βλέπει» (και) ο Ανδρουλάκης

Ο ίδιος ο Ανδρουλάκης «βλέπει» πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο, με το επιχείρημα ότι «τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την ενέργεια δεν επαρκούν. Όσο δεν υπάρχει ευρωπαϊκή απάντηση είναι δύσκολο να σηκώσει αυτό το βάρος η κυβέρνηση της Ν.Δ.».

Σύνθημα του Ν. Ανδρουλάκη στη χθεσινή ομιλία του ήταν «Η Κοινωνία στο Προσκήνιο», αλλά δεν φαίνεται να το έχει καταφέρει αυτό ούτε καν στο ίδιο το κόμμα του. Κλειστοί μηχανισμοί, αποφάσεις μονομερείς και αποκλεισμοί που παραπέμπουν στην παλιά… καμαρίλα, χαρακτήρισαν με το «καλημέρα» και τη δική του μεγάλη εποχή.

Το εκτελεστικό γραφείο δεν συνεδρίασε ποτέ εδώ και μήνες, ενώ η απόφαση για τη διεξαγωγή του συνεδρίου ανακοινώθηκε με εσωκομματική εγκύκλιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This