«Αβάσιμες και αναληθείς» – Η απάντηση της Αθήνας στην κλήση του Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα και στις κατηγορίες για υπόθαλψη τρομοκρατίας

«Αδιέξοδο», «απογοήτευση», «ανησυχία», η ελληνική εξήγηση για την τουρκική προκλητικότητα - Θεωρίες και ευχολόγια κόντρα στο πολεμικό κλίμα που δημιουργεί η Τουρκία

Must Read

Η σοβαρή κλιμάκωση των προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας έχει αφήσει για μια ακόμη φορά την Ελλάδα ανήμπορη να αντιδράσει, με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να παρακολουθεί ως θεατής τα όσα συμβαίνουν και να επαναλαμβάνει το μονότονο αφήγημα ότι τάχα η Άγκυρα έχει περιέλθει σε «αδιέξοδο» και πως είναι «απογοητευμένη» και «ανήσυχη» από την… αναβάθμιση της Ελλάδας.

Χθες βράδυ το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε τη χώρα μας ότι παρέχει διευκολύνσεις σε τρομοκρατικές οργανώσεις για να πραγματοποιούν δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης σε ελληνικό έδαφος, ενώ νωρίτερα είχε κληθεί για εξηγήσεις ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης.




Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ και όχι μέσω κάποιας επίσημης δήλωσης, την απάντηση της Ελλάδας στα όσα υποστήριξαν οι Τούρκοι, «είναι τελείως ανυπόστατες οι κατηγορίες, δεν έχει καμία σχέση η χώρα με όλα αυτά». Αυτό ήταν, μέχρι εκεί έφτασε η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στη συνέχεια βέβαια προσπάθησε να πείσει ξανά για το πόσο απομονωμένη είναι τάχα η Τουρκία και πόσο η ελληνική πολιτική έχει εκνευρίσει τον Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο Πρόεδρο να είναι «απογοητευμένος» από την ελληνική αναβάθμιση…

«Η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο, το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο, παρά τα προσωρινά φάλτσα κάποιων. Η στάση της Τουρκίας αντανακλά την απογοήτευση και την ανησυχία τους Ερντογάν για την αναβάθμιση της Ελλάδας και την αναγνώριση του γεωστρατηγικού της ρόλου. Η ελληνική κυριαρχία στα νησιά δεν αμφισβητείται από κανέναν, όποιος φέρνει τέτοιους ισχυρισμούς δεν έχει καμία τύχη να τους κάνει αποδεκτούς από τρίτους. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Οικονόμου.




Απάντησαν στην Τουρκία και οι διπλωματικές «πηγές»

«Αβάσιμες και αναληθείς» χαρακτήρισαν οι διπλωματικές «πηγές» (συνεχίζοντας την πρακτική των ανεπίσημων απαντήσεων) τις κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Αναφορικά με πρόσφατες κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, τις απορρίπτουμε εν τω συνόλω τους καθώς είναι αβάσιμες και αναληθείς. Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Σε άλλο πλανήτη

Η ελληνική στάση γενικότερα, εκφραζόμενη και σήμερα από τον Γιάννη Οικονόμου, είναι ουσιαστικά παραμύθια της Χαλιμάς, σε μια σαφή προσπάθεια υποβάθμισης της σοβαρότητας της κατάστασης. Η Τουρκία ηχεί εδώ και καιρό τις πολεμικές σάλπιγγες, αλλά η Ελλάδα κάνει πως δεν ακούει και πλασάρει το αφήγημα της απομόνωσης.

Τέτοια απομόνωση δηλαδή, που η Άγκυρα έχει αποκτήσει κομβικό ρόλο σε όλα τα μεγάλα διεθνή ζητήματα, μιλάει με τους πάντες, απαιτεί, εκβιάζει και προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλλει το δικό της, με επιτυχία αρκετές φορές. Μια Τουρκία που είναι στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, αλλά παρόλα αυτά παραμένει ισχυρός παίκτης παντού.

Σχεδόν σύσσωμη η τουρκική αντιπολίτευση ζητά από τον Ερντογάν να κινηθεί κατά των ελληνικών νησιών, αλλά κατά τα άλλα οι ελληνικές «αναλύσεις» μιλούν για «εσωτερική κρίση» και «στρίμωγμα», το οποίο προκαλεί «απογοήτευση» και «ανησυχία» σε συνδυασμό με τον υποτιθέμενο δικό μας γεωπολιτικό ρόλο.




Αν εννοούν στο Μαξίμου ότι με κάθε σφαλιάρα που δεχόμαστε αναβαθμιζόμαστε, τότε ναι, μπορεί να έχουν και δίκιο…

«Εμείς ζούμε στην πραγματικότητα κι ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και τη λογική τους», είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκανε αρκετούς να αναρωτηθούν: σε ποια πραγματικότητα;




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This