Κραυγή αγωνίας Πρετεντέρη στον Κυριάκο: Καίσαρα μου, κάνε εκλογές!

… ο Βρούτος δεν καταλαβαίνει από δημοσκοπήσεις

Must Read

Με ένα άρθρο – κραυγή αγωνίας στο Βήμα της Κυριακής, ο Γιάννης Πρετεντέρης υμνώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο παρομοιάζει με τον Ιούλιο Καίσαρα, τον εκλιπαρεί να προσφύγει άμεσα στις κάλπες.

Ο χαρακτηρισμός του γνωστού αρθρογράφου, δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Ο Κυριάκος πριν λάβει τον τίτλο του Καίσαρα, είχε χαρακτηριστεί ως Μωυσής, Ηρακλής, τσιτάχ, σιμουλτανέ, Φαραώ κλπ. Από άλλους «γνωστούς αρθρογράφους».

Όπως καταλαβαίνουμε, όταν ένας άνθρωπος σαν τον Κυριάκο αποθεώνεται με τέτοιον τρόπο από αυλοκόλακες που παραπέμπουν σε βασιλική αυλή, το πιθανότερο είναι ότι θα έχει και την πολιτική τύχη του Λουδοβίκου. Και ο Γιάννης Πρετεντέρης ως άριστος γνώστης της ιστορίας, γνωρίζει ότι μαζί με τον μονάρχη, πέφτει και η «αυλή».

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι παρά τις πιέσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να κάτσει στο μέγαρο Μαξίμου ως την τελευταία ημέρα πριν τις εκλογές, πράγμα που θα αποδειχθεί καταστροφικό για τον ίδιο και την παρέα του, τα παίζει όλα για όλα προκειμένου να τον πείσει να προσφύγει το συντομότερο στις κάλπες. Παίζοντας το χαρτί του «Βρούτου»!

Ουδείς πλέον πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Ειδικά ο Γιάννης Πρετεντέρης που έχει δει όλους τους εκλεκτούς του να καταποντίζονται και να εξαφανίζονται από την πολιτική σκηνή: Από τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου, ως τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο που μάλιστα ως πραγματικά ασήμαντος, διορίστηκε σε μία ασήμαντη επιτροπή η οποία βαφτίστηκε «επιτροπή σοφών».

Γνωρίζει λοιπόν ότι σε περίπτωση αφανισμού και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς, διότι η εθνική καταστροφή που έχει επέλθει θα υποχρέωση την επόμενη κυβέρνηση να αποδώσει βαρύτατες ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση. Ο στόχος λοιπόν είναι να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μπορέσει να κρατήσει δυνάμεις, ώστε να μην την πατήσει σαν τον Ιούλιο Καίσαρα. Να διεκδικήσει ισχυρή παρουσία (και ασυλία) στην επόμενη κυβέρνηση, έστω κι αν δεν θα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι επικίνδυνο, έναν άνθρωπο σαν τον Κυριάκο που τον έχεις κάνει επί 4 χρόνια να πιστεύει ότι είναι Φαραώ και Μωυσής, να τον πείσεις ξαφνικά ότι κινδυνεύει με βαρύτατες συνέπειες για την εγκληματική διακυβέρνηση του. Γι’ αυτό και ο έμπειρος Γιάννης Πρετεντέρης, παίζει το χαρτί του Βρούτου, όπου «Βρούτος» φυσικά θεωρείται ο Κώστας Καραμανλής.

Στο θολωμένο μυαλό του πρωθυπουργού το όνομα «Καραμανλής» λειτουργούσε πάντα ως φόβητρο. Μετά όμως την πρόσφατη ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής με την αποθέωση που ακολούθησε, ο Κυριάκος έχει πειστεί από τον περίγυρο του ότι ο Φυσικός ηγέτης της παράταξης, σε αντίθεση με ότι έγραφαν παρακμιακές φυλλάδες, δεν πρόκειται ούτε να αποσυρθεί από την πολιτική, ούτε φυσικά να κατευθυνθεί στην Ηρώδου του Αττικού.

Ο Πρετεντέρης λοιπόν εκμεταλλευόμενος το χαλί που έχει στρωθεί από τους συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα παίζει όλα για όλα, προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό ότι εάν αργήσει, οι μαχαιριές του Βρούτου θα είναι η φυσική κατάληξη. Είναι η τελευταία ζαριά της «αυλής» που συμμετείχε στην καταστροφή της Ελλάδας για να αποφύγει την τιμωρία. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This