Ο Καρανίκας, ο Γαβριηλίδης και η «ιδεολογική γλίτσα των αριστεριστών»

«Αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια»

Must Read

Με μια ανάρτησή του στο facebook ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, ενοχλημένος από τη νέα θέση του πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη «μίλησε» για εξαρτημένα ινστιτούτα «από το πορτοφόλι του αντιπάλου μας».

Και αυτό γιατί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέλαβε επικεφαλής του «Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή – Eteron». Ο Καρανίκας έκανε λόγο για «ιδεολογική γλίτσα των αριστεριστών», αναφέροντας ότι «αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια» και σχολιάζοντας ότι τα ινστιτούτα «Νίκος Πουλαντζάς» και «Ένα», δεν είναι εξαρτημένα.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Έτερον εκάτερον μια διευκρίνηση – πριν γλιστρήσουμε στην ιδεολογική γλίτσα των αστών και των αριστεριστών.

Όταν οποιοδήποτε ιδιωτικό ινστιτούτο κάποιου κεφαλαιοκράτη μαζέψει αριστεριστές πρώην συντρόφους και συντρόφισσες για να μιλήσει πολιτικά, τότε πρέπει να κάνουμε την κριτική μας κρατώντας αποστάσεις και όχι να στεκόμαστε γονυπετείς στις αναλύσεις του χαρακτηρίζοντας το αριστερό.

Έτερον εκάτερον αριστερά είμαστε και ταξικά κινούμαστε.

Ως αριστερό κόμμα και αριστεροί άνθρωποι έχουμε ευτυχώς το ινστιτούτο μας και το ονομάσαμε Νίκος Πουλαντζας και δεν είναι εξαρτημένο από το πορτοφόλι του αντιπάλου μας και ομοίως υπάρχει και το ινστιτούτο Ένα που δεν το ταΐζει ούτε αυτό κάποιος Αστός.

Αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια.

Η αριστερά όπως και η ταξική πολιτική είναι σοβαρά ζητήματα για να τα παραχωρήσουμε στους Ομίλους των κεφαλαιοκρατών και έτσι να έχει αποκατασταθεί οικονομικά κάθε αριστεριστής και αριστερός στο όνομα της αριστεράς και της εργατικής τάξης.

Το Έτερον είναι μια σύμπραξη τέτοιων περιπτώσεων ανθρώπων. Κακώς κάποια μέλη μας τρέχουν και αναπαράγουν τη δουλειά τους στο όνομα κάποιου επιστημονισμού και κάποιων ερευνών. Φυσικά, αυτό αποδεικνύει και το φιλοσοφικό, ιδεολογικό και πολιτικό κριτήριο αυτών των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που διαφημίζει αυτό το ινστιτούτο εφοπλιστών και βιομηχάνων των ΜΜΕ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This