Ανησυχητικές φήμες θέλουν τον Ερντογάν να προχωράει σε προσάρτηση των κατεχομένων στις 20 Ιουλίου!

«Με τόσες παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, πρέπει να φοβόμαστε ένα ατύχημα πού μπορεί να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο» δήλωσε η ισχυρή προσωπικότητα του ελληνικού λόμπι, Έντι Ζεμενίδης

Must Read

Σε νέες εθνικές περιπέτειες είναι αποφασισμένος να μας βάλει ο Ερντογάν, που καθόλου τυχαία δεν είναι η κλιμάκωση που έχει επιλέξει να ακολουθήσει εδώ και καιρό. Οι φήμες που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικές, καθώς αναφέρουν ότι 20 Ιουλίου, δηλαδή ανήμερα της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, σκέφτεται να ανακοινώσει προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία!

Διαβάστε ακόμη: Σκούρα τα βρίσκουν Μπάιντεν και Άγκυρα με τους Ελληνοαμερικάνους βουλευτές

Την αποκάλυψη της ανησυχητικής αυτής φημολογίας, που κυκλοφορεί στην Ουάσιγκτον, έκανε μια ισχυρή προσωπικότητα του ελληνικού λόμπι, ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), Έντι Ζεμενίδης. Ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Το GPS Της Επικαιρότητας» και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εχθές κυκλοφόρησε στην Ουάσιγκτον ότι ο κ. Ερντογάν θα κάνει κάτι μεγάλο στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου». Υποστηρίζοντας ότι το σενάριο που επικρατεί είναι ότι μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος να ανακοινώσει την προσάρτηση των κατεχομένων.

Επίσης αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά στην Κυπριακή Δημοκρατία το αμέσως επόμενο διάστημα, θα τοποθετηθεί Αμερικανός πρέσβης που θα είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του φιλέλληνα γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ.

Όσον αφορά την απόφαση Μπάιντεν να αναβαθμίσει τα τουρκικά F-16, καθώς και το πρώτο μπλόκο του Κογκρέσου σχολίασε: «Βλέπουμε και με την τροπολογία ότι το όριο είναι για έξι μήνες να μην κάνει παραβιάσεις, αλλά θα το κάνει; Αλλά αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί βλέπουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πρόθυμη να συνομιλήσει με την Τουρκία και ο κ. Ερντογάν είναι αυτός που αρνείται.

Το Κογκρέσο έχει πάντα πάρει σκληρή θέση και υπό την προεδρία Τραμπ και τώρα, έναντι της Τουρκίας και με τα F-35 και τώρα με τα F-16. Η Ελλάδα είναι κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τα F-35, καθώς έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι είναι αξιόπιστος σύμμαχος, έχει δείξει τις ικανότητές της και η Αμερική θα επενδύσει σε αυτές τις αμυντικές σχέσεις. Το Κογκρέσο στέλνει με την πρόσφατη τροπολογία σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι φτάνει πια, αν θέλετε να είστε σύμμαχος και να πάρετε τα F-16 δεν σας λέμε ποτέ, αλλά να μας αποδείξετε ότι είστε όχι μόνοι σύμμαχος της Αμερικής, αλλά και στο ΝΑΤΟ και απέναντι στην Ελλάδα».

Αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που έχει ο Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας του, με τον πληθωρισμό επίσημα να βρίσκεται στο 76%, ενώ υπάρχουν αναλύσεις που αναφέρουν πως έχει ξεπεράσει και το 120%. Εξέφρασε τον προβληματισμό ότι «με τόσες παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, πρέπει να φοβόμαστε ένα ατύχημα πού μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Πρέπει να σταματήσουν αυτές οι παραβιάσεις και εδώ πρέπει να παίξει ρόλο η Αμερική. Εδώ άλλοι Ελληνομερικανοί λένε ότι, αν γίνει θερμό επεισόδιο, τότε θα μπει μέσα η Αμερική. Όχι, η δουλειά της Αμερικής τώρα είναι να παίξει τον ηγετικό ρόλο που έχει στο ΝΑΤΟ και να το κάνει απίθανο το θερμό επεισόδιο. Και εδώ φταίει μόνο η Τουρκία. Η Ελλάδα δεν πηγαίνει πάνω από το έδαφος της Τουρκίας, η Τουρκία πηγαίνει πάνω από το ελληνικό και πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο πρόεδρος και να πει “αυτά σταματάνε, αν θέλετε να συνεχίσουν οι σχέσεις, αυτά σταματάνε”».

Επανέλαβε ότι «πρέπει να σταματήσουν οι παραβιάσεις σήμερα, πριν γίνει ένα θερμό επεισόδιο» και ότι έχει σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία από το Κογκρέσο για τυχόν προβοκάτσιες στο Αιγαίο, αλλά και στην Κύπρο. Ενώ σε περίπτωση «θερμού επεισοδίου» δήλωσε ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να παρέμβουν στις εξελίξεις, επηρεάζοντας την Τουρκία και αυτοί. Σύμφωνα με τον κ. Ζεμενίδη πρόκειται για τους Τζέικ Σάλιβαν, Μπάιντεν, Άντονι Μπλίνκεν και τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Βεβαίως το ζήτημα που προκύπτει σε μια τέτοια περίπτωση είναι το ποιος θα επωφεληθεί από μια τέτοια παρέμβαση, καθώς η προϊστορία έχει αποδείξει ότι σε τέτοιες παρεμβάσεις κερδισμένη ξεκάθαρα ήταν η Τουρκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This