Σακελλαροπούλου – Βορίδης πολιτογράφησαν «Έλληνα» έναν Τούρκο υμνητή του ψευδοκράτους!

Τουρκικοί ισχυρισμοί για εμπλοκή του σε κακουργηματικές απάτες... Εμπλοκή στη δολοφονία του βαρόνου του τζόγου στα κατεχόμενα... Αμφισβήτηση της δωρεάς του στην Ελλάδα... Πώς δίνεται Ελληνική ιθαγένεια σε έναν υμνητή του ψευδοκράτους;

Must Read

Στις 14 Ιουνίου 2022, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου εξέδωσε προεδρικό διάταγμα με το οποίο ενημερώνει το πανελλήνιο ότι απονέμει την Ελληνική ιθαγένεια στον Τούρκο Αγιαβέφε Γιασάμ του Μεχμέτ. Το σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, συγκεκριμένα 22 Ιουνίου 2022.

Το ΦΕΚ με το προεδρικό διάταγμα για τον Αγιαβέφε Γιασάμ

Τι ακριβώς προσέφερε στην Ελλάδα ο συγκεκριμένος Τούρκος, ώστε να λάβει την ύψιστη αυτή τιμή, δηλαδή την τιμητική πολιτογράφηση ως Έλληνας πολίτης δια χειρός της προέδρου;

Σύμφωνα λοιπόν με το προεδρικό διάταγμα, ο κύριος Αγιαβέφε Γιασάμ του Μεχμέτ, συνέβαλλε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σώζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την κατάρρευση.

Ο Αγιαβέφε Γιασάμ Παρουσιάζεται ως ευεργέτης του εθνικού συστήματος υγείας

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου λοιπόν, ισχυρίζεται ότι ο Γιασάμ Αγιαβέφε «έχει συνεισφέρει ουσιαστικά με τις χορηγίες του σε υγειονομικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού κατά την πιο κρίσιμη στιγμή απομακρύνοντας τον κίνδυνο κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εξασφαλίζοντας τον απαιτούμενο χρόνο για τη λήψη πρόσθετων μέτρων και την ανεύρεση περισσότερων απαιτούμενων πόρων. Επίσης, με τις επενδύσεις του και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στην χώρα έχει συμβάλει στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας προβάλλοντάς την στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους και ως εκ τούτου η απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στο πρόσωπό του δύναται να εξυπηρετήσει εξαιρετικό συμφέρον της χώρας στο πλαίσιο της στρατηγικής ενδυνάμωσης της ελληνικής οικονομίας».

Ένα σημαντικό ερώτημα, είναι γιατί δεν υπάρχει καμιά ανάρτηση στην διαύγεια για την συγκεκριμένη δωρεά. Διότι θα έπρεπε να γίνει αποδοχή της συγκεκριμένης δωρεάς, ώστε να τεκμηριώνεται και η αξία της. Στο «μιλητό» δωρεές δεν γίνονται, και βέβαια στο «μιλητό» δεν μπορεί να αποδίδεται η ύψιστη τιμή της Ελληνικής Ιθαγένειας.

Υπάρχει φυσικά μία φωτογραφία όπου φαίνεται ο κ. Αγιαβέφενα παραδίδει υλικό στις 8 Απριλίου στον χώρο υποδοχής υλικού του υπουργείου Υγείας στον γενικό διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών ΕΚΥΟ της Εκκλησίας τον χρυσοπηγίτη αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη.

Ο κ. Αγιαβέφε με τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη.

Ούτε με φωτογραφίες πάντως τεκμηριώνεται μία μεγάλη προσφορά που μάλιστα οδηγεί στην πολιτογράφηση ενός αλλοδαπού.

Μια εξωφρενική πολιτογράφηση

Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο, εάν όχι μοναδικό, για έναν Τούρκο να λαμβάνει τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως όχι απλά είναι μοναδική, αλλά δημιουργεί τεράστια ερωτήματα για την συγκεκριμένη απόφαση. Πλέον φυσικά της υποτιθέμενης δωρεάς, η οποία αν μη τι άλλο είναι πενιχρότατη, ακόμα και εάν ισχύει στο σύνολο της.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Με μία απλή αναζήτηση, βλέπουμε ότι το προεδρικό διάταγμα δεν είναι η πρώτη δημόσια αναφορά στην Ελλάδα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Στις αρχές Μαρτίου του 2019 τουρκικά μέσα ενημέρωσης φιλοξένησαν δημοσιεύματα που έφεραν τον κ Αγιαβέφε να έχει συλληφθεί στην Ελλάδα δυνάμει διεθνούς εντάλματος που είχε εκδώσει σε βάρος του η Τουρκία για παράνομο τζόγο μέσω Διαδικτύου.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει μάλιστα το ότι ο πατέρας του εργαζόταν στην στρατιωτική βάση του Ινσιρλίκ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα παρέχει άσυλο σε κάποιον που διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν. Είναι όμως η πρώτη φορά που η Ελλάδα παρέχει άσυλο σε κάποιον που δεν διώκεται για τις ιδέες του και την πολιτική του δράση, αλλά για βαριά ποινικά αδικήματα. Οπωσδήποτε είναι παγκόσμια πρωτοτυπία σε έναν άνθρωπο με το συγκεκριμένο προφίλ, να δίδεται και ιθαγένεια.

Η συνέχεια όμως είναι ακόμα πιο εξοργιστική και γεννά πλέον τεράστια ερωτήματα. Διότι ακόμα και εάν η συγκεκριμένη πολιτογράφηση είναι σύννομη, σίγουρα δημιουργεί ένα τεράστιο ηθικό θέμα.

Έκαναν Έλληνα έναν υμνητή του ψευδοκράτους!

Η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου χρησιμοποιώντας μάλιστα δημοσιεύσεις από τουρκοκυπριακές εφημερίδες σκιαγραφεί το προφίλ του εσχάτως «Έλληνα», Ο οποίος αποδεικνύεται όχι απλώς τούρκος, αλλά και υπηκόους του ψευδοκράτους!

Ο Γιασάμ Αγιαβέφε γεννημένος στα Άδανα της Τουρκίας, μεγάλωσε στη Μερσίνη και δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στα κατεχόμενα. Στις 17 Αυγούστου 2016 πήρε την λεγόμενη «τουρκοκυπριακή υπηκοότητα» και θεωρείται μεγάλος ευεργέτης του ψευδοκράτους καθώς διαθέτει επιχειρήσεις (καζίνο, ξενοδοχεία κλπ) στη κατεχόμενη Κερύνεια. Την περίοδο που οι «δημόσιοι υπάλληλοι» του ψευδοκράτους είχαν μείνει απλήρωτοι ανέλαβε να καταβάλλει μέρος των μισθών τους, ενώ το όνομα του ενεπλάκη και στην δολοφονία του επιχειρηματία Χαλίλ Φαλγιαλί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα τουρκοκυπριακής εφημερίδας ο Αγιαβέφε, «έζησε για χρόνια στη «Βόρεια Κύπρο». Ενδιαφέρον προκαλεί μάλιστα ότι έστειλε υγειονομικό υλικό και στα κατεχόμενα, έχοντας φαρδιά – πλατιά τη σημαία του ψευδοκράτους δίπλα στο όνομα του.

Η σημαία του ψευδοκράτους δίπλα στο όνομα του εσχάτως «Έλληνα».

Ο Αγιαβέφε περιγράφει τα συναισθήματά του για τους Τουρκοκύπριους με τις ακόλουθες φράσεις: ‘Η απομόνωση της Βόρειας Κύπρου (!!) από τον κόσμο λόγω των ειδικών συνθηκών της και οι Τουρκοκύπριοι που βιώνουν όλα τα μειονεκτήματα αυτής της απομονωμένης ζωής για πολλά χρόνια, έχουν μία ειδική θέση στην καρδιά μου. Οπουδήποτε κι αν βρίσκομαι στον κόσμο, όσο έχω τη δυνατότητα να βοηθάω, θα στέκομαι άνευ όρων στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων’».

Ακόμα λοιπόν και εάν τα πάντα είναι συκοφαντίες. Οι Ισχυρισμοί των Τούρκων για εμπλοκή του σε κακουργηματικές απάτες με διαδικτυακό τζόγο, η εμπλοκή του στην δολοφονία του βαρόνου του τζόγου στα κατεχόμενα, η αμφισβήτηση της δωρεάς του στην Ελλάδα, το ερώτημα το οποίο δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και πρέπει να απαντηθεί είναι το πως δίνεται Ελληνική ιθαγένεια σε έναν υμνητή του ψευδοκράτους;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This