Έχω και μέσα ενημέρωσης, πάμε μια βόλτα;

Το TV10 μετονομάστηκε σε ForMediaChannel. Αριστερά: Η εφημερίδα «Πολιτεία Λαρισαίων»

Must Read

Το όνομα του Αχιλλέα Νταβέλη φιγουράριζε τον Οκτώβριο του 2016 σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Λάρισας ως ένα από αυτά που βολιδοσκοπούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μετέχει στις εθνικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, τον προσφωνεί δημόσια με το μικρό του όνομα.

Η συμμετοχή σε ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. του Λαρισαίου επιχειρηματία, που τότε ακόμη είχε στην ιδιοκτησία του μόνο το κέντρο αποκατάστασης Animus και την κλινική Animus – Κυανός Σταυρός -που εν πολλοίς δημιούργησε πάλι με κρατικό χρήμα-, δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Ομως οι σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη ήταν και παραμένουν κάτι παραπάνω από θερμές. Τον Φεβρουάριο του 2018 ο Αχιλλέας Νταβέλης παρέθεσε δείπνο προς τιμή της Ντόρας Μπακογιάννη, όταν η βουλευτής της Ν.Δ. ταξίδεψε στη Λάρισα για να μιλήσει στη ΝΟΔΕ. Τον Μάρτιο του 2019 η Ντόρα Μπακογιάννη έκοψε την κορδέλα σε ένα πολυϊατρείο του επιχειρηματία, που εγκαινιάστηκε στη Λάρισα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2021 βάφτισε την κόρη του αδερφού του, Ιωάννη Νταβέλη. Στη βάφτιση παραβρέθηκαν και ο Αδωνις Γεωργιάδης και η Ζέττα Μακρή. Ο υπουργός Ανάπτυξης, εξάλλου, έχει υποστηρίξει τον Λαρισαίο επιχειρηματία πολλές φορές και στη Βουλή, αποκαλώντας τον «πατριώτη επιχειρηματία».

Με τέτοιες διασυνδέσεις, ο δρόμος προς τα μέσα ενημέρωσης ήταν μονόδρομος. H μιντιακή εταιρία 21 ADMEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, στην οποία ο Αχιλλέας Νταβέλης κατέχει το 100%, ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, με μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ. Εκτοτε και μέσα σε λίγους μήνες έχει ολοκληρώσει μια σειρά σαρωτικών εξαγορών τοπικών μέσων, παίρνοντας εκ νέου χρήματα από αναπτυξιακά προγράμματα.

Συγκεκριμένα, στις 21 Φεβρουαρίου 2022, δηλαδή μόλις πέντε μήνες μετά τη δημιουργία της, η 21 ADMEDIA εντάσσεται, επίσης, στον νόμο περί Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων και ο Αχιλλέας Νταβέλης λαμβάνει 1.553.617,16 ευρώ σε μορφή επιχορήγησης για επενδυτικό σχέδιο, με τίτλο «Δημιουργία Νέας Μονάδας Παραγωγής Ψηφιακού Περιεχομένου».

Στις αρχές Μαρτίου του 2022 ο Λαρισαίος επιχειρηματίας ανακοινώνει επίσημα την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού TV10, που είχε έδρα στα Τρίκαλα, και εκπέμπει κυρίως στη δυτική Θεσσαλία. Το κανάλι μετονομάζεται σε ForMediaChannel κι αρχίζει να εκπέμπει λίγες ημέρες αργότερα από πολυτελές ιδιόκτητο κτίριο στη Λάρισα, απέναντι από το αρχαίο θέατρο, ενώ δημιουργείται και στούντιο στην Αθήνα, στο οποίο, μάλιστα, έδωσε πριν από λίγες ημέρες συνέντευξη η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, βγαίνει στον αέρα και η διαδικτυακή σελίδα του καναλιού. Ταυτόχρονα με το κανάλι, γίνεται και η εξαγορά του ραδιοφώνου Ακρόαμα, με έδρα τον Βόλο, ενώ ανακοινώνεται και η έκδοση καθημερινής εφημερίδας, υπό τον τίτλο «Πολιτεία Λαρισαίων», η οποία κυκλοφορεί ήδη πλέον από τον περασμένο Απρίλιο στα περίπτερα. Πηγές από την περιοχή αναφέρουν πως στη Λάρισα ακούγεται έντονα η φήμη ότι η «Πολιτεία Λαρισαίων» δεν είναι η μόνη εφημερίδα στην οποία έχει επενδύσει ο Αχιλλέας Νταβέλης, αλλά πως παράλληλα έχει εξαγοράσει και το 64% της επιχείρησης που εκδίδει την εφημερίδα «Θεσσαλία», η οποία διαθέτει και τυπογραφείο. Σε αυτό το τυπογραφείο, εξάλλου, τυπώνει και την «Πολιτεία Λαρισαίων».

Σε ό,τι αφορά το ραδιόφωνο πάντως, που μετονομάστηκε σε ForMedia Radio και του οποίου η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν φαίνεται ακόμη στη σελίδα του ΕΣΡ, τα παράπονα πληθαίνουν. Παρά τις πομπώδεις ανακοινώσεις, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τη νέα εργοδοσία από τον Μάρτιο, ενώ, όπως μαθαίνουμε, έχουν ήδη γίνει κάποια καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο κ. Νταβέλης, πάντως, τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε, με μεγαλειώδη τρόπο, την είσοδό του στον χώρο των μέσων ενημέρωσης σε αίθουσα πολυτελούς ξενοδοχείου της Λάρισας, προκειμένου να παρουσιαστεί «η νέα σελίδα στον περιφερειακό Τύπο». Δεν γνωρίζουμε αν πράγματι πρόκειται για νέα σελίδα. Γνωρίζουμε, πάντως, πως μια νέα, κυβερνητική, πολυεπίπεδη πλατφόρμα έχει πλέον στηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε αυτό έχουμε συνδράμει κι όλοι οι Ελληνες, φορολογούμενοι πολίτες.

Η γνωριμία του με τον Πλεύρη και η ενίσχυση με την υπογραφή Μηταράκη

Αλλος ένας παλιός καλός γνώριμος του Αχιλλέα Νταβέλη είναι και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος τον είχε υπερασπιστεί ως δικηγόρος σε υπόθεση εξαπάτησης του Δημοσίου και πλαστογραφία. Ο Λαρισαίος επιχειρηματίας είχε ερευνηθεί έπειτα από καταγγελίες γιατρού ότι εκδίδει πλαστές βεβαιώσεις για να εξαπατήσει το ΙΚΑ στις κλινικές του.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση, αλλά το Εφετείο τον αθώωσε έπειτα από κατάθεση υπαλλήλου του. Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα, βέβαια, στη συνέχεια η συγκεκριμένη υπάλληλος καταδικάστηκε για ψευδορκία έπειτα από μήνυση της γιατρού που έκανε τις καταγγελίες. Ομως ο Αχιλλέας Νταβέλης είχε ήδη αθωωθεί αμετάκλητα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπάλληλοι του επιχειρηματία σφράγιζαν ιατρικές βεβαιώσεις για δαπάνες ασθενών ημερήσιας νοσηλείας (εκτέλεση συνεδριών – φυσικοθεραπειών από εξωτερικούς ασθενείς), τις οποίες προσκόμιζαν στο ΙΚΑ κι έπαιρναν τα αιτούμενα ποσά. Οι δαπάνες όμως αυτές ποτέ δεν είχαν γίνει στην πραγματικότητα από το κέντρο.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως στην εταιρία του Αχιλλέα Νταβέλη Αnimus Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Α.Ε. είχε εγκριθεί το 2012, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, από τον τότε υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και νυν υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ενίσχυση ύψους 2.515.852,59 ευρώ για την ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας τεσσάρων αστέρων.

Η συγκεκριμένη επένδυση, όπως φαίνεται, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Δύο χρόνια αργότερα, ήτοι 2014, το επιχειρηματικό δαιμόνιο του κ. Νταβέλη βρήκε πάλι πλάτες στο Μαξίμου, λαμβάνοντας εκ νέου ενίσχυση από το υπουργείο Ανάπτυξης, και πάλι από τον Νότη Μηταράκη, ύψους 11.400.095,71 ευρώ αυτή τη φορά για τη δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης. Η αξία τού να επιχειρείς στην Ελλάδα χωρίς δικά σου χρήματα, αξία ανεκτίμητη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This