Ένοχη σιωπή για την άδεια στον αρχηγό της 17 Νοέμβρη

Εκανε πως δεν είδε η κυβέρνηση την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τον Γιωτόπουλο. Τσιμουδιά και από το ελεγχόμενο μιντιακό σύστημα

Must Read

Εκαναν ότι δεν είδαν τίποτε, προσποιήθηκαν ότι δεν άκουσαν το παραμικρό από το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για τις βόλτες Γιωτόπουλου, διατηρώντας την απαράδεκτη και ένοχη σιωπή τους.

Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που δεν αντιδρά, δεν είναι μόνο το υπουργείο Δικαιοσύνης που σιωπά, αλλά είναι και ολόκληρο το μιντιακό σύστημα που δίνει για ακόμη μια φορά εξετάσεις πειθαρχίας στα νεύματα της εξουσίας, προσποιούμενο ότι δεν έγινε και τίποτε το σημαντικό που ο καταδικασμένος ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη έκανε τις βόλτες του, με την ευλογία των σωφρονιστικών Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή, η «δημοκρατία» αποκάλυψε ότι την εβδομάδα που μας πέρασε ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη Αλέξανδρος Γιωτόπουλος βγήκε για πρώτη φορά με τριήμερη άδεια από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Ως μια ιδιαίτερα, μάλιστα, κοσμική σύμπτωση, επέστρεψε στο κελί του στις Φυλακές Κορυδαλλού 24 μόλις ώρες πριν από τη «μαύρη επέτειο» της δολοφονίας του νεαρού Θάνου Αξαρλιάν από τον εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης Δημήτρη Κουφοντίνα, που, σύμφωνα με το δικαστήριο, εκτελούσε τις δικές του εντολές. Σημειωνόταν χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ: «Πέρασε το κατώφλι των φυλακών στα μουγγά, χωρίς να δοθεί στη δημοσιότητα η είδηση. Χωρίς να αρχίσουν τις διαμαρτυρίες, όλοι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όταν πρόκειται να βγει από τις φυλακές, με άδεια, ο Κουφοντίνας».

Μια ολόκληρη ημέρα μετά, οι εντυπωσιακά ευφραδείς για τις αντίστοιχες άδειες του εκτελεστικού οργάνου Κουφοντίνα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη, δεν βρήκαν το παραμικρό να πουν. Τα στελέχη της Ν.Δ. που πρωτοστατούσαν στην κριτική κατά της τότε κυβέρνησης, αφήνοντας υπόνοιες για «προνομιακή αντιμετώπιση» των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν εξεγέρθησαν κατά της ιδέας να βολτάρει στην Αθήνα ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη και δεν φαίνεται να μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν εξηγήσεις από τους αρμοδίους.

Μοναδική εξαίρεση -μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές- η περίπτωση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μέσω twitter αναρωτήθηκε δημοσίως: «Δόθηκε άδεια τριήμερη στον αρχηγό της 17 Νοέμβρη; Εν κρυπτώ; Δηλαδή, τουλάχιστον αμήχανα; Και μάλιστα στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν; Ισχύει; Απαιτούνται εξηγήσεις δημόσια και ξεκάθαρα».

Απορία διατυπωμένη με τρόπο τέτοιο, που μοιάζει περισσότερο με κριτική προς την κυβέρνηση του θείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά με έκφραση άγνοιας. Εκτός και εάν στα τηλεφωνήματα του δημάρχου Αθηναίων δεν απαντά ούτε το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Από κοντά, στα χνάρια της εξουσίας, όπως έχουν συνηθίσει και οι κάποτε δημεγέρτες δημοσιογράφοι, που -όπως αποδεικνύεται- αποφάσισαν αυτή τη φορά να μην κάνουν ούτε μια δήλωση, να μην αφιερώσουν ούτε μια ανάρτηση στο ζήτημα, σαν να τους συντόνιζε ένα κοινό κέντρο. Αυτή η «μουγγαμάρα», όμως, συνεχίστηκε και αφού η «δημοκρατία» ανέδειξε το θέμα. Δεν απασχόλησε ούτε τους συναδέλφους των μέσων ενημέρωσης. Λαλίστατοι δημοσιογράφοι, όπως ο κ. Πορτοσάλτε, μάλλον δεν το θεώρησαν καν σημαντικό για να το σχολιάσουν, ενώ και οι λίγοι που το έκαναν αναρωτήθηκαν εάν επρόκειτο για κάτι το σοβαρό, επειδή έχουν… περάσει τόσα χρόνια από τη φυλάκιση των τρομοκρατών.

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε όλοι όσοι ήταν στα κάγκελα για τον Κουφοντίνα άλλαξαν ξαφνικά γνώμη και αποφάσισαν ότι οι άδειες για τους τρομοκράτες είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό είτε απλά αποφάσισαν για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας να… θάψουν το θέμα!

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This