Πλύση εγκεφάλου από τον Ερντογάν σε ανήλικους Τουρκοκυπρίους!

Σε κατασκηνώσεις στην Τουρκία υποβάλλονται σε ισλαμική κατήχηση

Must Read

Ακόμα και στις συνειδήσεις των ανήλικων Τουρκοκυπρίων βάζει αδίστακτα πια χέρι το καθεστώς της Άγκυρας, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές- φροντίζει για τη δημιουργία μια νέας γενιάς φανατικών μουσουλμάνων, «νεογενίτσαρων», οι οποίοι στο μέλλον θα φανούν χρήσιμοι (;) για τις επιδιώξεις της γείτονος στην Κύπρο – ενδεχομένως κι αλλού.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν θέλει να ενισχύσει το Ισλάμ και στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Όπως όλα δείχνουν, μέρος του σχεδίου είναι να καλεί παιδιά Τουρκοκυπρίων σε κατασκηνώσεις στην Τουρκία όπου γίνονται συστηματικά μαθήματα για το Ισλάμ», έγραφε σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο RND, τιτλοφορώντας το σχετικό ρεπορτάζ με τη φράση «Πώς ο Ερντογάν επιμορφώνει Τουρκοκυπρίους στην Τουρκία σε κατασκηνώσεις»!

Το θέμα αναμετέδωσε η «Deutsche Welle» και σε αυτό διάβαζε ο αναγνώστης: «Βόλεϊ, ιππασία, θέατρο, εικαστικά: το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν 46 μαθητές από το βόρειο τμήμα της Κύπρου, είναι πλούσιο. Αντί, όμως, γιʼ αυτό, οι νεαροί Τουρκοκύπριοι βρέθηκαν να κάνουν μαθήματα για το Ισλάμ. Τέτοιου είδους καλοκαιρινές δραστηριότητες ανήκουν στο σχέδιο του Τούρκου προέδρου για να καλλιεργηθεί το θρησκευτικό αίσθημα στους Τουρκοκυπρίους».

Μαθήματα Κορανίου και προσευχές αντί για αθλοπαιδιές

Όπως σημείωνε, μάλιστα, και η «Cyprus Mail», «οι κατασκηνώσεις διοργανώνονται από το τουρκικό υπουργείο Νέας Γενιάς και Αθλητισμού σε συνεργασία με την τουρκοκυπριακή Υπηρεσία Παιδείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως στις οικονομικά ασθενέστερες τουρκοκυπριακές οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους για διακοπές. Από την πρώτη κιόλας ημέρα των Τουρκοκυπρίων μαθητών στην κατασκήνωση άρχισαν τα δάκρυα. Πολλοί ήταν εκείνοι που τηλεφώνησαν στους γονείς ζητώντας να έρθουν να τους πάρουν», καθώς, αντί για αθλοπαιδιές, περίμεναν τα παιδιά… μαθήματα Κορανίου και προσευχές!

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την τελευταία 20ετία, σε περίοδο, δηλαδή, κατά την οποία ο «σουλτάνος» λύνει και δένει με τον πολιτικό αυταρχισμό του στην Τουρκία, κεντρικός στόχος παραμένει η ενίσχυση του Ισλάμ στη γείτονα, κάτι που γίνεται, βέβαια, αισθητό και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, όπως αποδεικνύει, άλλωστε, και το πλήθος των τζαμιών που κατασκευάζονται εκεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του προέδρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This