Δημοσκόπηση-«κόλαφος»: «Μητσοτάκη παραιτήσου» λέει το 54% των πολιτών

Το 75% θεωρεί υπεύθυνο τον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Must Read

H «δυσωδία» του σκανδάλου των παρακολουθήσεων που πλέον έχει γίνει καθημερινό θέμα στα διεθνή ΜΜΕ και διασύρει τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει εξοργίσει τους Έλληνες πολίτες. 

Οι γελοίες δικαιολογίες που εφευρίσκει το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που βλέπει την θορυβώδη «πτώση» του Κυριάκου Μητσοτάκη, μόνο χειρότερη έχουν κάνει την κατάσταση. Τα «δεν είδα, δεν ξέρω, δεν απαντώ» για τις υποκλοπές, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπό την εποπτεία του, δεν πείθουν κανέναν. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο φιλοκυβερνητικός τύπος επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα, αυτή τη φορά, οι πολίτες δεν κρύβουν την οργή και την απογοήτευσή τους από το σύστημα διακυβέρνησης του Μητσοτάκη, το οποίο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στα χέρια του.

Όπως αποκαλύπτει η δημοσκόπηση της Public Issue, ένας στους δύο πολίτες ζητούν να παραιτηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ταυτόχρονα του καταλογίζουν την πλήρη ευθύνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

Σύμφωνα με το τελευταίο Πολιτικό Βαρόμετρο για τον Αύγουστο, το οποίο δημοσίευσε σε αναρτήσεις στον λογαριασμό της στο Twitter, η Public Issue, (Πανελλαδική διαδικτυακή έρευνα, 1.000, 17+, 24-25/8/22), το 75% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει την ευθύνη για τις παρακολουθήσεις. Μόλις το 19% εκφράζει αντίθετη άποψη.  Ταυτόχρονα, αποκαλυπτικό το 35% (1 στους 3) ψηφοφόρους της ΝΔ πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός έχει την πολιτική ευθύνη.

Η δημοσκόπηση  αναφέρει πως το 54% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί, ενώ το 40% διαφωνεί. Από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, την άποψη περί παραίτησης συμμερίζεται το 2%.

Παραίτηση ζητάει το 93% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 54% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το 89% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, το 80% των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης και το 77% των ψηφοφόρων του Μέρα25. 

Το γεγονός ωστόσο ότι το 42% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τάσσεται κατά της παραίτησης, προκαλεί μεγάλη εντύπωση, την ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης έγινε στόχος των παρακολουθήσεων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 33% των ερωτηθέντων αισθάνεται «οργή/αγανάκτηση» ενώ το 24% νιώθει ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This